HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟλοκληρώθηκε η ανέλκυση του αυτοκινήτου με τη σορό του αγνοούμενου άνδρα στην Νικιάνα – video

Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του αυτοκινήτου με τη σορό του αγνοούμενου άνδρα στην Νικιάνα – video

Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι στο λιμάνι της Νικιάνας, οι προσπάθειες του Λιμενικού και των δυτών για την ανέλκυση του αυτοκινήτου και της σορού του άτυχου Λάμπρου Νταλαπέρα, ο οποίος εξαφανίστηκε από τη Λευκάδα στις 28 Ιανουαρίου.

Στην προσπάθεια πήραν μέρος δυο σκάφη του Λιμενικού, δυο δύτες και αυτοκίνητο οδικής βοήθειας γερανός. Το αυτοκίνητο βρισκόταν ανάποδα μέσα στη θάλασσα και αυτό δυσκόλεψε την επιχείρηση. Μεταφέρθηκε στο Λιμνί και από εκεί έγινε η επιχείρηση ανέλκυσης.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε τουλάχιστον 10 μέτρα από την άκρη του λιμενοβραχίονα της Νικιάνας και σε βάθος 6 μέτρα.

Θυμίζουμε πως το αυτοκίνητο εντόπισε σήμερα το πρωί ψαράς της περιοχής, ο οποίος κινητοποίησε το Λιμενικό και την Αστυνομία, που έφεραν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή. Στη Νικιάνα βρέθηκε και η Πυροσβεστική η οποία όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Ο Λάμπρος Νταλαπέρας ήταν συνταξιούχος αστυνομικός και έμενε μόνιμα στη Λευκάδα. Στις 28/1/2019 είχε εκδοθεί Silver Alert για την εξαφάνισή του. Είχε φύγει από το σπίτι του στη Λευκάδα νωρίς με το αυτοκίνητό του μάρκας nissan primera. Η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνισή του το βράδυ της ίδιας μέρας. Από την πρώτη στιγμή οι Αρχές της Λευκάδας, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας, ήταν σε συνεχείς αναζητήσεις, καθώς η καταγωγή του είναι από την περιοχή του Αγρινίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Λευκάδας από επαγγελματία αλιέα για την ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα “ΝΙΚΙΑΝΑΣ” Λευκάδας στο βυθό και σε βάθος 6,3 μέτρα.

Άμεσα στο σημείο, κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς καθώς και επαγγελματίας ιδιώτης δύτης για παροχή συνδρομής.

Λίγη ώρα αργότερα, ανωτέρω δύτης εντόπισε στο πίσω μέρος του Ι.Χ.Ε οχήματος μία σορό, άνδρα, όπου μετά την ολοκλήρωση της ανέλκυσης του οχήματος με τη συνδρομή δυτών και οχήματος οδικής βοήθειας αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Πρόκειται για 63χρονο ημεδαπό, η εξαφάνιση του οποίου είχε δηλωθεί στο Τμήμα Ασφάλειας Λευκάδας την 29/01/2019.

Από την Λιμενική Αρχή Λευκάδας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών ενώ κατά την ανέλκυση του οχήματος δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προηγουμενο αρθρο
Βρέθηκε ο Λάμπρος Νταλαπέρας στο λιμάνι της Νικιάνας
Επομενο αρθρο
Μηνιαία δραστηριότητα αστυνομικών υπηρεσιών Ιονίων Νησιών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.