HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟλοκληρώθηκε η στάση Εργασίας των εργαζομένων στις κοινωνικές και προνοιακές δομές του Δήμου

Ολοκληρώθηκε η στάση Εργασίας των εργαζομένων στις κοινωνικές και προνοιακές δομές του Δήμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 21/3/2018 η στάση Εργασίας των εργαζομένων στις κοινωνικές και προνοιακές δομές του Δήμου Λευκάδας από τις 11:00 π.μ. και μέχρι πέρας ωραρίου συμμετέχοντας στις κοινές δράσεις των Σωματείων Βοήθεια στο Σπίτι Πανελλαδικά με κύριο αίτημα αυτό της μόνιμης διασφάλισης ως θεσμού του Βοήθεια στο Σπίτι και των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι μοίρασαν φυλλάδια ενημέρωσης στους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πανελλαδικά, ενώ πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε και υπέγραψε στον πίνακα συλλογής υπογραφών για αυτό το δίκαιο αίτημα.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία μετέβη στο Νοσοκομείο όπου ενημέρωσαν τον Διοικητή του Νοσοκομείου, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.
Λίγο αργότερα αντιπροσωπεία μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης όπου και εκεί οι εργαζόμενοι έθεσαν τα αιτήματά τους προς τον πρόεδρο της ΔΕΠΟΚΑΛ κ. Περδικάρη και τον Δήμαρχο κ. Δρακονταειδή.

Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ την άριστη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τους προαναφερόμενους η οποία δεν μένει μόνο στα λόγια καθώς οι εργαζόμενοι των κοινωνικών Δομών του Δήμου Λευκάδος, πληρώνονται μηνιαία, κανονικά και χωρίς καθυστέρηση αλλά και για την γενικότερη κάλυψη αναγκών των Δομών όπου και όταν χρειάζεται. Είναι πολλά τα παραδείγματα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν παύουν να υπάρχουν σε αρκετούς Δήμους της Χώρας με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι εκεί να καλούνται να λύσουν τα αυτονόητα.

Κύριο αίτημα όλων λοιπόν, προκειμένου να σταματήσει πανελλαδικά η προχειρότητα λειτουργίας και ανασφάλειας που διέπει τα προγράμματα αυτά και τους εργαζόμενους, παραμένει η οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει ως θεσμό το Βοήθεια στο Σπίτι και τις υπόλοιπες κοινωνικές Δομές και θα κατοχυρώνει μόνιμα το υπάρχον προσωπικό, είναι το ζητούμενο ώστε επιτέλους από πρόγραμμα κατά κύριο λόγο των Δημοτικών Επιχειρήσεων που είναι, να καταστούν μόνιμες υπηρεσίες για να μπορούν οι εργαζόμενοι να προσφέρουν απρόσκοπτα τις πολύτιμες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Διεκδικούμε, και αυτό αποτελεί θέση του Σωματείου μας και έχουμε θέσει επανειλημμένως σε συνεννόηση και με τα άλλα Σωματεία των ΚΔΑΠ και ΚΗΦΗ, τόσο σε συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία όσο και σε κοινές απεργίες (βλ. κοινή Απεργία 6 Ιουλίου 2017), το πάγιο αίτημα μας για όλες τις Κοινωνικές Δομές και τους εργαζόμενες σε αυτές που είναι:

Οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει ως θεσμό όλες τις κοινωνικές Δομές (ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠμεα, ΚΗΦΗ, Βρεφικό & Παιδικό Σταθμό, Βοήθεια στο Σπίτι)

Οριστική και μόνιμη λύση που θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό καταργώντας την 15 ετή ομηρία τους και αναγνωρίζοντας την πραγματική σχέση εργασίας τους που είναι αορίστου χρόνου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ                        ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Η Δημοτική Ραδιοφωνία Λευκάδας θα μεταδώσει τη Λογοδοσία του Δημάρχου
Επομενο αρθρο
Ιερά Πανήγυρις Ι.Μ. Κόκκινης Εκκλησιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.