HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟλοκληρώθηκε το 2ο και σύντομα αρχίζει το 3ο σεμινάριο των «Διαλόγων Γονέων»

Ολοκληρώθηκε το 2ο και σύντομα αρχίζει το 3ο σεμινάριο των «Διαλόγων Γονέων»

Ολοκληρώθηκε το 2ο σεμινάριο των «Διαλόγων Γονέων»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 και το δεύτερο βιωματικό σεμινάριο, που διοργάνωσε το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης στο πλαίσιο των έβδομων «Διαλόγων Γονέων». Το σεμινάριο άρχισε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε σε πέντε εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Με γενικό τίτλο: «”Γιατί δεν με καταλαβαίνει; Η επικοινωνία στην ζωή της οικογένειας», η δεκαμελής ομάδα των συμμετεχόντων πραγματεύθηκε θεματικές σχετικές με την επικοινωνία στην ζωή της οικογένειας που ως βάση έχει τη σχέση του ζευγαριού – γονέων.

Η συμμετοχή ζευγαριών στο σεμινάριο έδωσε τη δυνατότητα για αρκετή εμβάθυνση στο θέμα. Τονίστηκε η ανάγκη της ουσιαστικής επικοινωνίας σε όλα τα υποσυστήματα (γονείς, γονείς – παιδιά, αδέλφια) που απαρτίζουν την όλη δομή της οικογένειας.

Μέσα από βιωματικές τεχνικές, παιχνίδια ρόλων, μοίρασμα εμπειριών για τις ανάγκες τόσο των γονιών όσο και των παιδιών, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν με κομμάτια προσδοκιών που είχαν πριν γίνουν γονείς και τι έχει αλλάξει στην σημερινή πρακτική τους. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην τεχνική της ενεργητικής ακρόασης, ώστε να ακούμε με ανοιχτά αυτιά και συζητήθηκαν οι ανάγκες των παιδιών όσο και των γονιών αντίστοιχα.

Το μοίρασμα στην ομάδα εμπεριείχε απόλαυση, συζήτηση, ανταλλαγή, συναισθήματα. Σαν απόσταγμα του σεμιναρίου συμφώνησαν όλοι ότι η σχέση του ζευγαριού , το «μαζί», είναι ο πιο λειτουργικός τρόπος επικοινωνίας και για τα παιδιά, περιέχει αξίες και αποθέματα για όλη την οικογένεια, αποτελώντας την βάση για μοίρασμα και ασφάλεια όλων.

Και αυτό το σεμινάριο συντόνισε και εμψύχωσε με υποδειγματική συνέπεια και δεκτικότητα η ψυχολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ» κ. Βασιλική Κατωπόδη, στην οποία οφείλονται ολόθερμες ευχαριστίες.

Θεού θέλοντος, θα ακολουθήσει ένα τρίτο σεμινάριο, από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, 19.30 – 21.30, με θέμα: «Συζητώντας για τα συναισθήματά μας», το οποίο θα εμψυχώσει επίσης η κα. Κατωπόδη. Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2645022415 (εσ.: 21-23) και 6974795265 (π. Ιωαννίκιος) ή με μήνυμα στο messenger με την επωνυμία: Κέντρο Νεότητας (Λευκάδας – Ιθάκης).

Λευκάδα, 14 Φεβρουαρίου 2018

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Προηγουμενο αρθρο
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου ο Φίλανδρος
Επομενο αρθρο
ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.