HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟμιλία Θανάση Καββαδά στη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης

Ομιλία Θανάση Καββαδά στη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 21 Ιουλίου 2019

Ομιλία Θανάση Καββαδά στη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης.

«Θα εργασθούμε σκληρά χωρίς πολλά λόγια με σκοπό να έρθει όσο τον δυνατόν πιο σύντομα η ισχυρή ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος μας »

Ο Βουλευτής Λευκάδας έλαβε τον λόγο στη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης. Αφού ευχαρίστησε όλους τους κατοίκους της Λευκάδας, του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού για την μαζική εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του ,και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για το καλό της ιδιαίτερης πατρίδας του και της χώρας του.

Ευχήθηκε σε όλους τους συναδέλφους του παλαιούς και νέους να έχουν μία καλή και εποικοδομητική θητεία και να εργασθούν όλοι για το κοινό συμφέρον της πατρίδας μας. Ευχήθηκε στον Πρωθυπουργό και στα μέλη της κυβέρνησης καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που τους έχει ανατεθεί.

Στη συνέχεια ο βουλευτής εστίασε στην ετοιμότητα της κυβέρνησης και στον γρήγορο ρυθμό με τον οποίο έχει γίνει η εκκίνηση της διακυβέρνησης της χώρας. Εστίασε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και συγκεκριμένα:

Στην Υγεία :
Με την επαρκή στελέχωση των Νοσοκομείων, των κέντρων Υγείας της χώρας και των Ιατρείων των μικρών νησιών.

Στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών:
Με την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας και την επαναλειτουργία των φυλακών τύπου Γ,

Στην Παιδεία:
Με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τον εκσυγχρονισμό επιτέλους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης,

Στην ισχυρή Ανάπτυξη :
Με την προσέλκυση επενδύσεων και την δημιουργία σύγχρονων υποδομών σε όλη τη χώρα και

Στην ελάφρυνση των πολιτών :
Με τη σταδιακή μείωση της φορολογίας σε όλα τα επίπεδα, και στα φυσικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις.

Ο βουλευτής τόνισε πως για όσα ανέφερε, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα είναι άμεσες και τα νομοσχέδια θα έρθουν το επόμενο διάστημα στη Βουλή προς ψήφιση.

Συνεχίζοντας ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λευκάδα, δίνοντας έμφαση στα πολλά προβλήματα που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση καθώς και τις επιδιώξεις της νέας Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα του Νοσοκομείου Λευκάδας:

«Εγκαινιάστηκε το καινούργιο Νοσοκομείο από τον προηγούμενο πρωθυπουργό 2 μήνες πριν τις εκλογές το οποίο όμως υπολειτουργεί από τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να σας πω ένα παράδειγμα : Δεν υπάρχει οργανόγραμμα παρά τις συνεχόμενες ερωτήσεις μου προς τον τότε Υπουργό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να στελεχωθούν κάποιες κλινικές. Εδώ και αρκετό διάστημα δεν υπήρχε αναισθησιολόγος ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει μόλις ένας με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν οι εφημερίες».

Επίσης αναφέρθηκε στην νεφρολογική κλινική που υπηρετεί μόνο η Διευθύντρια και η οποία εξυπηρετεί μόνη της 25 άτομα ενώ υπάρχει και λίστα αναμονής.

Ακολούθησε αναφορά του βουλευτή στα μεγάλα έργα υποδομών στην περιοχή: «Οι νέοι οδικοί άξονες που θα συνδέουν τη Λευκάδα με ασφάλεια με Αιτωλοακαρνανία και την Ιόνια οδό δεν ολοκληρώθηκαν και έχουν σταματήσει. Η ολοκλήρωση των αξόνων Βόνιτσα – Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα και Άκτιο – Άγιος Νικόλαος είναι μέσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πολύ σημαντική είναι και η ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού και η σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω της υποθαλάσσιας ζεύξης Λευκάδας.»

Κλείνοντας την αναφορά στη Περιφέρεια της Λευκάδας αναφέρθηκε στις αδικίες της προηγούμενης κυβέρνησης προς την περιοχή και στο μεγαλόπνοο έργο της κατασκευής μαρίνας στην περιοχή του Βλυχού: «Επίσης η Λευκάδα αποκλείστηκε χωρίς κανένα λόγο, λες και δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με τα υπόλοιπα νησιά της χώρας, από τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, μία αδικία που θα επιδιώξουμε να αποκατασταθεί από τη νέα κυβέρνηση.

Ακόμα, το Μεγανήσι και τα μικρά νησιά μας Κάλαμος και Καστός αποκλείστηκαν από την παροχή δωρεάν Internet για δύο χρόνια χωρίς κανέναν λόγο. Ζήτημα που και αυτό θα επιδιώξουμε να αποκατασταθεί από τη νέα κυβέρνηση.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι το ζήτημα της δημιουργίας τουριστικών μαρίνων στο νησί, κάτι που εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός για όλη τη χώρα. Προτεραιότητα θα δοθεί στη εκκίνηση των διαδικασιών για τη δημιουργία μαρίνας στην περιοχή του Βλυχού. Ένα έργο που θα δώσει πνοή στη περιοχή και θα καταστήσει τη Λευκάδα σημαντικό προορισμό θαλάσσιου τουρισμού.»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο βουλευτής κάλεσε τους βουλευτές να στηρίξουν το σχέδιο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη , δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση.

Επισυνάπτεται οπτικοακουστικό υλικό

Προηγουμενο αρθρο
Πλύσιμο της κεντρικής αγοράς της πόλης της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Νίκη Λευκάδας: Συνεχίζει με Δουβίτσα, πρώτη μεταγραφή η Πανούση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.