HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟμορφες παραλίες της Λευκάδας για το καλοκαίρι

Ομορφες παραλίες της Λευκάδας για το καλοκαίρι

35

Πανέμορφες οι παραλίες της Λευκάδας δικαιολογημένα θεωρούνται σαν οι πιο ωραίες της Ελλάδας. Μάλιστα πολλοί τους έχουν δώσει την ονομασία εξωτικές. Για τις παραλίες αυτές η Λευκάδα έχει γίνει ένας ξεχωριστός τουριστικός προορισμός.

Σαν πρώτη λοιπόν από όλες αυτές ας δούμε μια, που παρ΄όλη την ομορφιά της δεν είναι πολύ γνωστή.
Αυτή είναι η παραλία…

…Πευκούλια36

Βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού της Λευκάδας, πολύ κοντά στον οικισμό του Αγίου Νικήτα. Πάνω στον δρόμο που οδηγεί από τους Τσουκαλάδες στον Άγιο Νικήτα βρίσκεται ένα δάσος με πεύκα. Από το δάσος αυτό η περιοχή έχει πάρει το όνομα Πευκούλια. Το δάσος αυτό απλώνεται μέχρι τη θάλασσα και καταλήγει σε μια πολύ όμορφη αμμουδιά όπου και αυτή έχει το όνομα παραλία Πευκούλια. Η θάλασσα σ΄αυτή την παραλία έχει ένα γαλαζοπράσινο χρώμα με σκούρες αποχρώσεις. Είναι σκεπασμένη από μια χρυσοκίτρινη αμμουδιά και θεωρείται σαν μία από τις ομορφώτερες παραλίες του νησιού.

Μια ακόμη όμορφη παραλία θα συναντήσουμε κοντά στα Πευκούλια. Το όνομάτης; Παραλία ο…

…Μύλος37

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη, απομονομένη παραλία που προσεγγίζεται πιο εύκολα από τη θάλασσα. Κι΄αυτή κοντά στον οικισμό του Αγίου Νικήτα και θεωρείται σαν μια πολύ όμορφη παραλία. Το όνομά της το έχει πάρει από την περιοχή που εκεί υπάρχουν ακόμη τα υπολοίματα κάποιου παληού μύλου. Τα υπέροχα κρυστάλινα νερά της και τα λευκά βότσαλα που καλύπτουν όλη την ακτή την κάνουν σαν έναν ακαταμάχητο προορισμό. Αποτελεί ένα τέλειο καταφύγιο για όσους επιθυμούν να βρεθούν μακρυά από την πολυκοσμία.

Πηγή: eftanhsa.blogspot.gr

Προηγουμενο αρθρο
Μια μικρή «ζούγκλα»… αναζητεί επειγόντως υπεύθυνο
Επομενο αρθρο
Μία μαγευτική περιήγηση στην Ευρώπη μέσα σε 4 λεπτά [βίντεο]

1 Σχόλιο

  1. Manos Manolikakis
    1 Ιουνίου 2014 at 08:23 — Απάντηση

    Επίσης εκπληκτική παραλία είναι αυτή του Κομηλιού που είναι ουσιαστικά η συνέχεια του Γυαλού κάτω από το Αθάνι !!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.