HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟμορφότερη από κάθε άλλη χρονιά μας φάνηκε φέτος η Βαρκαρόλα

Ομορφότερη από κάθε άλλη χρονιά μας φάνηκε φέτος η Βαρκαρόλα

Το κανάλι ήταν ήρεμο όπως τον περισσότερο καιρό. Οι πολυπληθείς θεατές κράτησαν μια σχετική ησυχία. Οι καντάδες μέσα από τη βάρκα γλυκές και νοσταλγικές ηχούσαν ως βάλσαμο μέσα στην όμορφη νύχτα.

Η Βαρκαρόλα που πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιά η Νέα Χορωδία σε συνεργασία με την Αγιομαυρίτικη Παρέα, χρωμάτισε όμορφα την Αυγουστιάτικη βραδιά, χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές σε ντόπιους και επισκέπτες της Λευκάδας.

Χάρισε εικόνες που δίνουν το αυθεντικό στίγμα του νησιού, που μπορούν να ταξιδέψουν και να μας κάνουν περήφανους. Εικόνες της Λευκάδας του μέτρου, του σεβασμού στο τοπίο, στη χρήση του χώρου, στην ιστορία του…

Και γιατί όχι, ψήγματα πολιτισμού που βασίζεται στην ανθρώπινη κλίμακα, στην αρμονία, στη λιτότητα, στη γνησιότητα.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε διπλά την Νέα Χορωδία και την Αγιομαυρίτικη παρέα για την Βαρκαρόλα. Φέτος είχε διαφορετικό αντίκτυπο στα μάτια και την αισθητική μας, μετά την βαρβαρότητα, την υπερβολή, την έλλειψη μέτρου, που βιώνουμε και μάλιστα τα ονομάζουμε και πολιτισμό.

Προηγουμενο αρθρο
Μετά την Ισπανία διώχνουν τουρίστες σε Βενετία, Κροατία, Σκωτία -Στη Φλωρεντία τους καταβρέχουν
Επομενο αρθρο
Εορτή σύναξης των εν Λευκάδι Αγίων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.