HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟμπρελοξαπλώστρες και στην παραλία Μύλος

Ομπρελοξαπλώστρες και στην παραλία Μύλος

Η παραλία Μύλος ήταν η μόνη μέχρι στιγμής, σχεδόν παρθένα, παραλία της Λευκάδας. Οι θαυμαστές της δεν έφταναν μέχρι εκεί κατά τύχη. Έφταναν ακριβώς γιατί ήταν «αναξιοποίητη».

Από νωρίς φέτος άρχισαν τα όργανα για την «αξιοποίηση» της παράλιας. Για να μην μείνει τίποτα αμαγάριστο σε αυτό το νησί.

Δες εδώ και εδώ.

Σήμερα από νωρίς έφτασε σχόλιο στη σελίδα για την εμφάνιση ομπρελών και ξαπλωστρών στην παραλία. «Νοιώθω ότι έχει ραγίσει η καρδιά μου» γράφει ο αλλοδαπός φίλος της παραλίας αλλά ποιος τον ακούει;

Να θυμίσουμε, ότι ο Δήμαρχος είχε υποσχεθεί στον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά, πως όσο είναι αυτός δήμαρχος, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Προφανώς έχει χαθεί κάθε έλεγχος και όχι μόνο στο Μύλο.

Προηγουμενο αρθρο
Βρήκαν τους 4 που έχουν ρημάξει αυτοκίνητα σε Αιτωλοακαρνανία, Άρτα και Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Καλό ταξίδι Τάκη

5 Σχόλια

  1. Ελσα
    12 Ιουλίου 2018 at 21:11 — Απάντηση

    Να μην υπάρχει τίποτα στην παραλία να παραμείνει όπως είναι υπέροχη και ελεύθερη. Μακάρι να γινόταν το ίδιο και στο Γυαλό αλλά που τέτοια τύχη.

  2. André Michael Fagerlid
    11 Ιουλίου 2018 at 17:33 — Απάντηση

    Google translate does a terrible job at translating Greek comments so I have no clue what has been said before me. But to keep Mylos as natural as possible should be a priority for anyone and everyone in power. Last year we came across a turtle nest on the beach. As everyone knows human interference in the form of plastic pollution has already had a devastating effect on turtles all over the world. By filling up the beach with sunbeds we remove a very important nesting site for turtles further threatening the existence of turtles as described in the plans from Zakynthos: http://www.archelon.gr/eng/habitat_zak.php
    Hopefully this madness will be reversed as soon as possible and with the support of all the locals who understand the importance of preserving nature for future generations.
    I wish you the best of luck!

  3. Νικος Μαλ.
    11 Ιουλίου 2018 at 16:46 — Απάντηση

    Εδω ο δημαρχος συμφωνει τωρα για υποθαλασσια δαβαση στο νησι. Ενα επιπλεον χατατσι για τον κοσμακη. Καποτε και γι αυτο διαφωνουσε.

  4. Άννα
    11 Ιουλίου 2018 at 16:25 — Απάντηση

    Και τι πειράζει βρε παιδιά, για τους ανθρώπους δεν είναι οι παραλία; Γιατί να μην έχει ο κόσμος και μια ομπρέλα; Αν σέβεται το μέρος και δεν αφήνει σκουπίδια, γιατί να μη χαρεί τη θάλασσα με την ομπρέλα του ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι στην παραλία; Πρέπει δηλαδή να καεί από τον ήλιο για να πούμε ότι σέβεται το περιβάλλον; Μήπως είμαστε λοιπόν, λίγο υπερβολικοί;

    • Eddie V.
      11 Ιουλίου 2018 at 17:53 — Απάντηση

      Άννα,

      Η Λευκάδα έχει πολλές οργανωμένες παραλίες με υποδομές, στις οποίες ο κόσμος μπορεί να χαρεί την θάλασσα. Για τριάντα χρόνια που έχει αρχίσει ο μαζικός τουρισμός στο νησί, κανένας θαμώνας δεν παραπονέθηκε για την έλλειψη ομπρέλας, φαγητού ή οποιασδήποτε άλλης παροχής στον Μύλο.Οι περισσότεροι που επιλέγουν την συγκεκριμένη παραλία είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι και θα φέρουν ότι τους είναι απαραίτητο, για να περάσουν μια ήσυχη μέρα. Η λίγη παραπάνω ταλαιπωρία αποζημιώνεται με την έλευση σε ένα τοπίο διαφορετικό, πιο ελέυθερο και λιγότερο αξιοποιημένο από τα υπόλοιπα στο νησί. Για τον λόγο αυτό και ιδιαίτερα στους μήνες με λιγότερο κόσμο, στον Μύλο έρχονται ως επί το πλέιστον ταξιδιώτες και όχι τουρίστες. Τούτων δοθέντων, δεν είναι παράλογη εκφραση αγανάκτησης για το σημερινό θέαμα. Λυπάμαι που από συγκεκριμένα κέντρα και με την ανοχή των αρχών προάγονται με το έτσι θέλω τα οικονομικά συμφέροντα έναντι της ποικολομορφίας των ομορφιών του νησιού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.