HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟροπέδιο Εγκλουβής: Όλη η Λευκάδα σε μια βόλτα

Οροπέδιο Εγκλουβής: Όλη η Λευκάδα σε μια βόλτα

Ξεκινήσαμε από τη Λευκάδα, παρακάμψαμε την Καρυά, περάσαμε το Μέγα όρος, φτάσαμε στον Άη Δονάτο και συνεχίσαμε μέχρι το σημείο που όλο το οροπέδιο της Εγκλουβής απλώθηκε μπροστά στα πόδια μας. Ήταν η πρώτη φορά για όλους της παρέας που βρεθήκαμε αυτή την εποχή στο Οροπέδιο της Εγκλουβής. Στη διαδρομή συναντήσαμε λιγοστά αυτοκίνητα. Στον Αϊ Δονάτο συναντήσαμε ένα νεαρό γεωλόγο. Στην επιστροφή περάσαμε από την Εγκλουβή, την Καρυά και επιστρέψαμε στην πόλη.

Επιτρέψαμε ενθουσιασμένοι και «αναβαπτισμένοι». Αυτό που συζητούσαμε στην επιστροφή ήταν πως οι περισσότεροι πασχαλινοί επισκέπτες του νησιού δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πραγματική Λευκάδα. Όσοι περπάτησαν στην παραλία, έκαναν τον γύρο της Γύρας, άντε να έφτασαν μέχρι το Νυδρί, γνώρισαν ελάχιστα αυτό το νησί, τον παλμό τη φύση και την ιστορία του. Κι όμως είναι κρίμα που δεν τους παρότρυνε κάποιος να γνωρίσουν την άλλη Λευκάδα.

Όλη σχεδόν η διαδρομή μέχρι το οροπέδιο γίνεται ανάμεσα σε ανθισμένα σπάρτα και οι ασφάκιες. Η περιδιάβαση του Οροπεδίου της Εγκλουβής είναι όλο το νησί συγκεντρωμένο.

Όλη η χλωρίδα του νησιού είναι απλωμένη μπροστά στα μάτια σου. Οι λιθιές, τα αλώνια, οι βόλτοι, οι μύλοι, τα πηγάδια, μνημεία του ανθρώπινου μόχθου και της προκοπής. Οι θάλασσες του νησιού μπροστά σου. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν χωράφια σπαρμένα και καλλιεργημένα.

Η άλλη Λευκάδα είναι τόσο κοντά μας, αλλά τόσο άγνωστη και παραμελημένη.

Προηγουμενο αρθρο
Με άρωμα Ελλάδας το Πάσχα στο Μόντρεαλ!
Επομενο αρθρο
Μια εικόνα χίλιες απογοητεύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.