HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟστομάχιον – Ένα αρχαίο παιχνίδι αποκαλύπτεται στην Καρυά

Οστομάχιον – Ένα αρχαίο παιχνίδι αποκαλύπτεται στην Καρυά

Κείμενο – Φωτογραφίες: Αναστασία Στραγαλινού

Ένα από τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια της αρχαιότητας, το «Οστομάχιον» μας συστήνει ο Χρήστος Λ. Σταύρακας στο ανακαινισμένο εργαστήρι του που εδρεύει στην Καρυά. Ο Καρσάνος δημιουργός μεταμόρφωσε το παλιό πέτρινο σπίτι σε έναν ξεχωριστό χώρο δημιουργίας, στο εσωτερικό του οποίου φιλοξενεί και οικογενειακά κειμήλια, αντικείμενα που συνδέονταν με την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Μέσα σε λίγα τετραγωνικά διαμόρφωσε το προσωπικό του εργαστήριο σε έναν μοναδικό χώρο που συγκεντρώνει πολύτιμα, μουσειακά πλέον, δημιουργήματα των προγόνων του καθώς και μια σειρά έργων του, μεταξύ των οποίων το χειροποίητο επιτραπέζιο παιχνίδι, Οστομάχιο. Στην είσοδο του εργαστηρίου υπάρχει μια σειρά χειροποίητων πινάκων που απεικονίζουν την εξέλιξη της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, από την αρχαιότητα έως την νεότερη ιστορία.

Ένα εντυπωσιακό έκθεμα βρίσκεται στο βάθος, ακριβώς απέναντι από την είσοδο. Πρόκειται για μια χειροποίητη αλευρομηχανή, δημιούργημα του παππού του, Λεωνίδα που χρονολογείται τη δεκαετία του ’40 και κατασκευάσθηκε προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες της οικογένειας. Οι χώροι είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του καλλιτέχνη αλλά και του επισκέπτη. Το εργαστήριο βρίσκεται στην Καρυά Λευκάδας, στην έξοδο προς Εγκλουβή ενώ μπορείτε να γνωρίσετε τον Χρήστο και το εργαστήρι του διαδικτυακά στο facebook.com/www.ostomachion.

1

2

3

4

Πηγή: www.facebook.com/www.karya.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ο σύλλογος εργαζομένων σχετικά με τις περιβόητες προσλήψεις στην Υγεία
Επομενο αρθρο
Δυο επισημάνσεις από το χτεσινό (29/4) Δημοτικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.