HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟυδέν νεότερο από το «μέτωπο» της άμμου

Ουδέν νεότερο από το «μέτωπο» της άμμου

Ήταν τον περασμένο Αύγουστο, αν δεν με απατά η μνήμη μου, όταν επρόκειτο να εκδοθεί η Υπουργική απόφαση για την μη δημοπράτηση της άμμου και τη διάθεσή της στις παραλίες του νησιού. Μέχρι σήμερα η περιλάλητη υπογραφή δεν μπήκε.

Ήταν επίσης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 6 Οκτωβρίου, όταν συζητήθηκε και μάλιστα ως κατεπείγον, θέμα, που αφορούσε την έγκριση μελέτης για τη μεταφορά άμμου από την αμμόγλωσσα στην παραλία του Αη Γιάννη.

Όλοι πιστέψαμε τότε, πως η άμμος θα άρχιζε επιτέλους να μετακινείται.

Έχουν περάσει 5 μήνες από την πρώτη περίπτωση και 3 μήνες από τη δεύτερη, αλλά δεν έχει μετακινηθεί ούτε κόκκος άμμου. Με τον καιρό μάλιστα η άμμος κοντεύει να τσιμενταριστεί, αφού ούτε ο Υπουργός αλλά ούτε και ο Δήμαρχος έχουν προχωρήσει στο παραμικρό.

Όπως όλα δείχνουν και μακάρι να διαψευστώ, θα περάσουμε ένα καλοκαίρι ακόμα με τους σωρούς της άμμου πρώτη εικόνα στην είσοδο του νησιού και τους κολυμβητές να βολοδέρνουν εδώ κι εκεί για να κολυμπήσουν.

Αυτή την εποχή όπως είδα προχτές, στο έργο του διαύλου δεν γίνεται εξόρυξη άμμου ούτε μεταφορά λάσπης. Γίνονται ας πούμε «οικοδομικής φύσεως εργασίες». Από την αμμόλγωσσα μέχρι σχεδόν τη γέφυρα έχουν γκρεμιστεί τα πεζούλια που υπήρχαν από τη μεριά της θάλασσας. Η θάλασσα βαθαίνει και τοποθετούνται μόνιμα σιδερένια καλούπια σε βάθος 15 μέτρων κατά μήκος του δρόμου. Το κενό μεταξύ των καλουπιών και του δρόμου θα γεμίσει με μπετόν.

IMG_1238

IMG_1232

IMG_1233

IMG_1235

Προηγουμενο αρθρο
Δραστηριότητες υποψηφίων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Κοπή πίτας Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης & γύρω Δήμων «Η φανερωμένη»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.