HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟύτε μια θέση υγειονομικού και λοιπού προσωπικού στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Ούτε μια θέση υγειονομικού και λοιπού προσωπικού στο Νοσοκομείο Λευκάδας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Εργαζόμενοι υγειονομικοί, Λευκαδίτες -ισσες
Ούτε μία θέση υγειονομικού ή λοιπού προσωπικού δεν προβλέπεται για το Νοσοκομείο Λευκάδας στην κατανομή των 1.538 θέσεων για τα Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση, από το σύνολο των 4.500 προσλήψεων που στη πορεία έγιναν 3.500 και είχαν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό την άνοιξη του 2015.

Οι προσλήψεις αυτές είναι «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, όταν οι κενές οργανικές θέσεις είναι 30.000 και οι συνταξιοδοτήσεις για φέτος είναι πάνω 2.500 . Στο νοσοκομείο Λευκάδας, τα κενά σύμφωνα με το αντιλαϊκό οργανόγραμμα του 2012 , που είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες του λευκαδίτικου λαού σε δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας, είναι: πάνω από 50% σε ιατρικό προσωπικό και πάνω από 40% σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Η τεχνική υπηρεσία βρίσκεται στα πρόθυρα πλήρης διάλυσης. Τμήματα και υπηρεσίες έχουν παραδοθεί σε εργολάβους και η κυβέρνηση προώθησε τις ατομικές εργολαβικές συμβάσεις χωρίς δικαιώματα (π.χ καθαριότητα).

Αλλά και από αυτές τις ελάχιστες προσλήψεις, για το νοσοκομείο Λευκάδας δεν προβλέπεται ούτε μία , όταν χαρακτηριστικά σε όμορες περιοχές όπως η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθο προβλέπονται 6 και 7 αντίστοιχα.

Τα ερωτήματα που εύλογα δημιουργούνται είναι :
• Πως θα ενισχυθεί το νοσοκομείο?
• Πως θα λειτουργήσουν οι δημόσιες μονάδες υγείας που καταρρέουν από την εγκληματική έλλειψη χρηματοδότησης και προσωπικού?
• Τι τελικά επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τη περιοχή μας?

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Η κυβέρνηση αφού ξεμπέρδεψε με την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση , τη κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, το πετσόκομμα των συντάξεων, την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων με τη μείωση του αφορολόγητου, τον αντιλαϊκό αναπτυξιακό νόμο με τις προκλητικές κρατικές ενισχύσεις, τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο καθώς και με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, προχωρά στην στρατηγικής σημασίας αναδιάρθρωση-πετσόκομμα του δημόσιου τομέα της υγείας, της παιδείας και του εναπομείναντα «κοινωνικού κράτους», προς όφελος και ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.

Αναδιάρθρωση για τη δημόσια υγεία σημαίνει: συγχωνεύσεις νοσοκομείων, υπηρεσιών, αλλαγή οργανισμών με κατάργηση οργανικών μόνιμων θέσεων, υποχρεωτικές αποσπάσεις προσωπικού, πάμφθηνη εργασία και εργαζόμενους «περιπλανώμενους». Ενισχύονται έτσι ακόμα περισσότερο οι μεγαλέμποροι ιδιώτες της υγείας που θα αντικαταστήσουν τις δημόσιες δομές υγείας , θα κλείσουν νοσοκομεία και όσα απομείνουν θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις, όπου η πρόσβαση του λαού σε σύγχρονες και υψηλού επιπέδου παροχές υγείας, σύμφωνα με τις τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες της εποχής θα είναι «απαγορευτική».

Προκειμένου λοιπόν να προχωρήσουν σε αυτές τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις , οι οποίες περιγράφονται ξεκάθαρα στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014-2020 για την υγεία , και για να μπορέσουν να τις υλοποιήσουν , απαιτούν την ανοχή και την συγκατάθεση των εργαζομένων και του λαού κάμπτοντας τις όποιες αντιστάσεις τους.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνουμε χειροκροτητές της σφαγής των δικαιωμάτων μας. Δείγματα γραφής πήραμε και από τη νέα Διοίκηση του νοσοκομείου, που στη συνάντηση με το σωματείο μας ανέφερε ότι «επιδιώκει τη συνεργασία μας». Σε τι άραγε?, στο πως θα εφαρμόσει τις αναδιαρθρώσεις που ετοιμάζει η κυβέρνησή του, αρχής γενομένης από το κλείσιμο της Μαιευτικής- Γυναικολογικής κλινικής, διαχέοντας στους εργαζόμενους και στα ΜΜΕ, αποσπασματικά, μη ακριβή στοιχεία για την λειτουργίας της? Αναρωτήθηκε η Διοίκηση του νοσοκομείου για ποιους λόγους υπολειτουργεί, ενημερώθηκε επαρκώς από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα των τμημάτων?

Συνάδελφοι υγειονομικοί, Λευκαδίτες-ισσες
Παραμένουμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Το επόμενο διάστημα με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης έρχονται σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, όπως τα εργασιακά, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι μαζικές απολύσεις, ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων για ένα ευρύ μέτωπο αντίστασης στην επιθετικότητα του κεφαλαίου και της κυβέρνησης απέναντι στα δικαιώματα μας που κατακτήθηκαν με αίμα. Οργανώνουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, της κατάργησης των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας .

ΤΟ Δ.Σ
ΛΕΥΚΑΔΑ 3/9/2016

Προηγουμενο αρθρο
Αγιασμός Τηλυκράτη για την νέα αγωνιστική χρονιά
Επομενο αρθρο
Νέες ειδικότητες του ΔΙΕΚ Λευκάδας για το χειμερινό 2016 Β εξάμηνο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.