HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ αθλητισμός είναι πολιτισμός

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός

Πέραν από κάθε αμφιβολία, ο αθλητισμός κατέχει ξεχωριστή σημασία στη ζωή μας. Κι αυτό, γιατί φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, καλλιεργώντας μέσα τους αρχές κι αξίες, όπως αυτή της συνεργατικότητας, της ευγενούς άμιλλας, της επικοινωνίας και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Μέσα απ’ αυτόν ο καθένας από μας και κυρίως οι νέοι μπορούν να λάβουν σπουδαία μαθήματα ζωής, ιδιαίτερα ωφέλιμα και σημαντικά για την εξέλιξή τους.

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός κι οφείλουμε να τον τιμάμε με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία!

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν δείχνουμε να τον τιμάμε, όταν μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, όπως ήταν ο χθεσινός μεταξύ Τηλυκράτη – Ηρακλή στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας, αφήνουμε πίσω μας δεκάδες άδεια μπουκάλια νερού καθώς κι άλλα σκουπίδια, για να τα μαζέψουν κάποιοι άλλοι για μας!

Είναι τόσο δύσκολο άραγε, ο καθένας που περνά από έναν χώρο πολιτισμού, όπως είναι το γήπεδο, είτε ως φίλαθλος, είτε ως αθλούμενος, να αποθέτει τα σκουπίδια του στους ειδικούς κάδους απορριμμάτων;

Ή αυτό που τελικά είναι ακόμη δυσκολότερο είναι το να αλλάξουν κάποιοι νοοτροπία σε αυτή τη χώρα;

Νατάσα Φίλιππα

Προηγουμενο αρθρο
Αγριεύουν τα πράγματα - τριτοκοσμικές εικόνες
Επομενο αρθρο
Το πλοίο που ενώνει

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.