HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ Βασίλης Τσιτσάνης σ’ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Αλέξανδρο

Ο Βασίλης Τσιτσάνης σ’ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Αλέξανδρο

Στον Βασίλη Τσιτσάνη, έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ού αιώνα, ήταν αφιερωμένη η φετινή εμφάνιση της ομάδας «Στησίχορος» στην Πλατεία του Αλεξάνδρου.

Ήταν μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του καλοκαιριού και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Περιλάμβανε μουσική και βιογραφική παρουσίαση του Βασίλη Τσιτσάνη. Στην εκδήλωση ακούστηκαν με χρονολογική σειρά τα σημαντικότερα τραγούδια του δημιουργού, ενώ μέσα από τα βίντεο που τη συνόδευαν είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη ζωή του Βασίλη Τσιτσάνη καθώς και σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες να μιλούν για το μεγάλο δημιουργό.

Η ομάδα μετά το αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη που πραγματοποίησε πέρσι, πιστή σε όσα μας είχε υποσχεθεί, μας χάρισε μια άψογη μουσικά παράσταση και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στην πλατεία του Αλεξάνδρου. Ο σύλλογος «Φηγός» οργάνωσε και μας προσέφερε μια ακόμα ξεχωριστή βραδιά. Η πλατεία του Αλεξάνδρου «γέμισε» με τους ήχους της μουσικής του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού.

Η ομάδα αποτελείται από τους: Αποστόλη Κοψιδά (κιθάρα), Βαγγέλη Λάζαρη (μπουζούκι), Γιώργο Αραβανή (ακορντεόν), Στέλιο Ζαβιτσάνο (μπαγλαμάς και τραγούδι), Γιώργο Καρανάσο (τραγούδι), Μαρία Κακλαμάνη (τραγούδι), Βαγγέλη Κοψιδά (Κρουστά) και Μαρία Κατικαρίδου (πιάνο).

Στην πλατεία του Αλεξάνδρου λειτουργεί επίσης έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας του Γιάννη Θεριανού.

Ακολουθούν φωτογραφίες και 2 ερασιτεχνικά βίντεο από την ομάδα «Στησίχορος»

Προηγουμενο αρθρο
Ο «φραπές» - Του Νίκου Δήμου
Επομενο αρθρο
Καμβάς το δειλινό μ’ όλα τα χρώματα σε εξέλιξη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.