HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ Δήμαρχος τους και οι Δήμαρχοι μας!

Ο Δήμαρχος τους και οι Δήμαρχοι μας!

Έφτασε σήμερα το απόγευμα (15/4) στη Λευκάδα ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης με τη Λευκάδα πόλης της Ν. Γαλλίας Leucate (Λεκάτ). Από την Δευτέρα (13/4) και για μια εβδομάδα βρίσκεται στη Λευκάδα χορωδία της Leucate στα πλαίσια πολιτιστικών ανταλλαγών και σε ανταπόδοση περσινών επισκέψεων πολιτιστικών σωματείων του νησιού και του τοτε Δημάρχου. Ο Δήμαρχος της Leucate θα αναχωρήσει από τη Λευκάδα το Σάββατο.

Στις 22-09-2001 o ∆ήµαρχος της Λεκάτ (LEUCATE) Μισέλ Πί και ο ∆ήµαρχος Λευκάδας Παναγιώτης Σκληρός υπέγραψαν την πράξη αδελφοποίησης των δυο πόλεων. Η Λεκάτ (LEUCATE) παρουσιάζει εκπληκτικές οµοιότητες στο όνοµα, το γεωφυσικό περιβάλλον και τους παραγωγικούς τοµείς µε τη Λευκάδα. Οι ίδιοι οι κάτοικοι της Λεκάτ (LEUCATE) θεωρούν ότι η πόλη τους ιδρύθηκε από Λευκαδίτες ναυτικούς γιατί ετυµολογικά το όνοµά της προέρχεται από την ελληνική λέξη «λευκός» όπως και το Ακρωτήριο Λευκάτας της Λευκάδας. Επιπλέον η µελέτη της τουριστικής αξιοποίησης και ανάπτυξης της Λεκάτ (LEUCATE) έγινε από τον µεγάλο Έλληνα πολεοδόµο Γεώργιο Κανδύλη ο οποίος επισκέφθηκε τη Λευκάδα για τον ίδιο σκοπό το 1980.

Οι παρακάτω 2 φωτογραφίες από την τελετή της αδελφοποίησης του 2001, είναι του Νίκου Ζαβιτσάνου.

6

5

Κατά μια όχι και τοσο σπάνια περίπτωση για τις χώρες της Ευρώπης -που δείχνουμε να μη θέλουμε να τους μοιάσουμε- από το 2001 μέχρι σήμερα η Γαλλική πόλη έχει τον ίδιο Δήμαρχο, τον κ. Michel PY (Μισέλ Πί). Όπως πληροφορηθήκαμε μάλιστα μετά από τις περσινές εκλογές, ο κ. Μισέλ Πί θα είναι δήμαρχος της Λεκάτ μέχρι το 2020, αφού η θητεία του είναι εξαετής. Εμείς από τότε έχουμε αλλάξει 5 Δημάρχους και μέχρι το 2020 βλέπουμε τι θα γίνει.

1

Οι πληροφορίες από την περσινή επίσκεψη της Λευκάδας και από τις εικόνες που έχουμε από το διαδίκτυο μαρτυρούν ότι η πόλη Λεκάτ είναι όμορφη, καθαρή, και δεν έχει παραβιαστεί η κλίμακα του τοπίου. Θα μπορούσε να αποτελέσει υπόδειγμα και για άλλες πόλεις.

DSCN8794

Η περίπτωση του κ. Μισέλ Πί δεν είναι εξαίρεση αλλά μάλλον κανόνας για άλλες χώρες, που προσωπικά τις ζηλεύω. Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργεί τύποις και ουσία και γιατί δείχνουν, όπως και να το κάνουμε, μια πολιτική ωριμότητα διοικούντων και διοικουμένων, άγνωστη στα καθ’ ημάς.

Προηγουμενο αρθρο
Η όμορφη γλιτσίνια της «Αίγλης»
Επομενο αρθρο
Εύα Κατωπόδη: Λύθηκε επιτέλους το μυστήριο της μη ειδοποίησής μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.