HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ Δήμος έχει ήδη εισπράξει το μίσθωμα για τον Μύλο -γνώριζε για την μίσθωση της παραλίας

Ο Δήμος έχει ήδη εισπράξει το μίσθωμα για τον Μύλο -γνώριζε για την μίσθωση της παραλίας

Σε πολιτισμένο κλίμα έγινε σήμερα Κυριακή στον Άγιο Νικήτα, στο προαύλιο της εκκλησίας, η συγκέντρωση των κατοίκων για το θέμα που έχει προκύψει με τις ομπρελοξαπλώστρες, που τοποθετήθηκαν στην παραλία Μύλος. Μια ενέργεια που βρίσκει αντίθετους κατοίκους και επιχειρηματίες αλλά και όλη την κοινωνία της Λευκάδας. Παρευρέθηκαν ο βουλευτής, ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Τηλεφωνήματα, συναντήσεις και -αν χρειαστεί- μαχητικές ενέργειες προτίθεται να κάνει ο Δήμαρχος από αύριο κιόλας, για να ακυρώσει την μίσθωση της παραλίας Μύλος!  Όπως όμως φάνηκε καθαρά σήμερα, από τα στοιχεία που ανέφερε ο Κώστας Γληγόρης, αν τα μισά από όσα προτίθεται να κάνει ο δήμαρχος από αύριο, τα έκανε στην ώρα τους, δεν θα είχαν τοποθετηθεί οι ομπρέλες στην παραλία!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά σύμφωνα με όσα σήμερα ακούστηκαν από τον κ. Γληγόρη αλλά και τις συμβάσεις του ιδιώτη με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, οι οποίες αποτελούν συνέχεια αυτής που έγινε με την ΕΤΑΔ Α.Ε. στις 11/4/2018.

Ξεκαθαρίζουμε πως η ΕΤΑΔ Α.Ε. είναι η εταιρεία στην οποία η κυβέρνηση παραχώρησε το δικαίωμα για 99 χρόνια να διαχειρίζεται την περιουσία του Δημοσίου. Δεν γνωρίζει ούτε το Μύλο ούτε καμιά άλλη παραλία. Σκοπός της είναι να βγάζει το δημόσιο χρήματα. Το αν θα μισθωθεί μια παραλία και ποια, είναι δουλειά του Δήμου και της Κτηματικής υπηρεσίας.

Στις 12 Μαΐου η εθελοντική ομάδα του Αγίου Νικήτα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις οποίες φαινόταν καθαρά η πρόθεση ιδιώτη για παρέμβαση στην παραλία, η οποία μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων σταμάτησε. Η Πολεοδομία στην αυτοψία της απεφάνθη πως δεν απαιτούνταν άδεια για τις εργασίες!

Στις 29 Μαΐου ο δήμαρχος έστειλε γράμμα στην ΕΤΑΔ Α.Ε. εκφράζοντας την αντίθεσή του για την «αξιοποίηση» της παράλιας. Όπως ήταν φυσικό δεν έλαβε κάποια απάντηση. Η ΕΤΑΔ Α.Ε δεν ασχολείται με παράπονα δημάρχων.

Όπως φαίνεται από τη συνέχεια, ο Δήμαρχος δεν ενοχλήθηκε από την μη απάντηση. Δεν προσπάθησε δηλαδή να κάνει, ό,τι ο καθένας θα έκανε, όταν δεν απαντούν σε μια επιστολή του. Να θορυβηθεί, να επιδιώξει προσωπική επαφή, να χρησιμοποιήσει πολιτική παρέμβαση. Περίμενε να διαβάσουν το γράμμα του! Την ίδια «στωικότητα» επέδειξε και με την Κτηματική στην οποία κοινοποιούσε την επιστολή του.

Στις 4 Ιουνίου ο ιδιώτης υπογράφει μισθωτήριο με την Κτηματική Εταιρεία του δημοσίου για μίσθωση της παραλίας για 2 χρόνια. Την ίδια μέρα καταβάλει στο Δημόσιο ταμείο το ήμισυ του μισθώματος υπέρ του Δημοσίου. Τα υπόλοιπα μισά ο ιδιώτης τα κατέβαλε μέσω τραπέζης στο λογαριασμό του Δήμου ποσό 4.950. Εκτός από τα χρήματα ο δήμος είχε τώρα πια και τις συμβάσεις.

Ο Δήμος λοιπόν γνώριζε από τον Ιούνιο, ότι η παραλία έχει μισθωθεί και είχε εισπράξει και το μερίδιό του. Αν λοιπόν ο Δήμαρχος δεν ήταν σύμφωνος με την μίσθωση της παραλίας, αν είχε όλες αυτές της οικολογικές ευαισθησίες που μας εμφάνισε μετά την τοποθέτηση των ομπρελών, είχε αρκετό χρόνο να κινηθεί.

Μέχρι της 12 Ιουλίου που αλλοδαποί μας πληροφόρησαν για την τοποθέτηση των ομπρελών, ο δήμαρχος περίμενε απάντηση από την ΕΤΑΔ Α.Ε! Όπως δικαιολογήθηκε σήμερα δεν γνώριζε πως τα χρήματα είχαν μπει στο λογαριασμό του Δήμου! Με αυτή του την απάντηση, μας γνωρίζει άθελά του και ένα ακόμα προσόν της δημοτικής Αρχής. Ότι δεν πληροφορείται η αιρετή διοίκηση για τα χρήματα που μπαίνουν στο Δήμο. Και δεν μιλάμε για 100 ευρώ αλλά για σχεδόν ένα πεντοχίλιαρο.

Υπάρχει ακόμα ένα γεγονός που δείχνει την αδιαφορία του Δήμου -αν όχι τη συναίνεσή του- για την εκμίσθωση της παραλίας. Όπως ανέφερε ο Κώστας Γληγόρης στο δημοτικό συμβούλιο, σε σχετικό με την εκμίσθωση των παραλιών θέμα, η πλειοψηφία του ΔΣ ψήφισε ρητά πως δεν θα τοποθετηθούν ομπρέλες στην παραλία Μύλος, για το 2016. Αντίθετα για την χρήση 2017-2018 δεν γίνεται καμιά μνεία για απαγόρευση στην παραλία. Με αυτό το δεδομένο η Κτηματική Εταιρεία είχε το ελεύθερο να προχωρήσει στην εκμίσθωση, όπως και έκανε.

Κάπως έτσι έχουν τα γεγονότα. «Μεγαλώσαμε», είμαστε στο 2018 και όχι στο 2014, που ο δήμαρχος μπορούσε να πουλά ανέξοδα οικολογικές ευαισθησίες.Η αντίδραση των κατοίκων και των αλλοδαπών φίλων της παραλίας ήταν καταλυτική. Αυτή και μόνο έγινε αφορμή για τα επόμενα βήματα, ελπίζουμε μέχρι την ακύρωση της πράξης.

Προηγουμενο αρθρο
Πλατύστομα μπαμπίνια !!
Επομενο αρθρο
Πέθανε ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Σωκράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.