HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟ Δήμος Ακτίου Βόνιτσας κόβει το νερό σε όσους έχουν συσσωρευμένες oφειλές

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας κόβει το νερό σε όσους έχουν συσσωρευμένες oφειλές

-Χωρίς νερό κινδυνεύει να μείνει ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας λόγω οφειλών στη ΔΕΗ, η οποία, έκανε γνωστό ότι προχωρά άμεσα σε διακοπή ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια.

-Μετά από αυτό ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας, προκειμένου να επιτευχθεί η αναστολή των προγραμματισμένων από την ΔΕΗ διακοπών, θα προχωρήσει στη διακοπή υδροδότησης οικιών, σε δημότες οι όποιοι έχουν συσσωρευμένες ανεξόφλητες οφειλές.

Εκρηκτικό κλίμα επικρατεί στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας αφού τοιχοκολλήθηκαν στα καφενεία των χωριών ανακοινώσεις της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ότι από αύριο 30/11/2015, θα προχωρήσουν στη διακοπή υδροδότησης οικιών, σε δημότες οι όποιοι έχουν συσσωρευμένες ανεξόφλητες οφειλές.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η κατάσταση με τους ανείσπρακτους λογαριασμούς έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανεξόφλητες οφειλές του Δήμου στη ΔΕΗ, η οποία έχει προγραμματίσει από 2/11/2015 διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια.

Οι Δημότες διαβάζοντας την ανακοίνωση είναι αγανακτισμένοι και δηλώνουν ότι οι επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο από την ανωτέρω στάση και τις αποφάσεις της ΔΕΗ είναι τεράστιες με κυριότερη όλων τον κίνδυνο που δημιουργείται για τη δημόσια υγεία από τη στέρηση του πολύτιμου αγαθού του νερού.

Πολλοί κάτοικοι διαφωνούν με την τακτική που εφαρμόζει ο Δήμος να μην απευθύνεται εκεί που πρέπει να στραφεί για να βρει πόρους, αλλά σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν, χωρίς κοινωνική ευαισθησία και τονίζουν: «Αυτό είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο. Όλο και περισσότερα νοικοκυριά λόγω της κρίσης αδυνατούν πλέον να καταβάλλουν τα οφειλόμενα ποσά ύδρευσης αφήνοντας αρκετούς απλήρωτους λογαριασμούς. Δεν πρέπει να κόβουν το νερό, για οφειλή λίγων ευρώ. Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου Ακτίου Βόνιτσας; Αυτή είναι η ευαισθησία τους; Αναλγησία και βαρβαρότητα δείχνει και αναδεικνύει η πράξη τους να κόβουν το νερό σε φτωχούς ανθρώπους».

Να τονίσουμε ότι ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας πρέπει να κινηθεί σύντομα με θεσμικές παρεμβάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στους βουλευτές του νομού μας καθώς επίσης τον της ΔΕΗ για την γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Επίσης να συγκαλέσει στο δημαρχείο σε επίπεδο Δημάρχου και επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, για να αποφασισθούν περαιτέρω κινήσεις, διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η αναστολή των προγραμματισμένων από την ΔΕΗ διακοπών, τόσο για την διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού του νερού, όσο και της δημόσιας υγείας.

Πηγή: www.agriniopress.gr

Προηγουμενο αρθρο
Συνελήφθη 54χρονος στην Λευκάδα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Επομενο αρθρο
Γιορτή των παιδιών - γιορτή των κοινωνικών δομών!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.