HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ Δήμος για το κλάδεμα των δέντρων στη Γύρα

Ο Δήμος για το κλάδεμα των δέντρων στη Γύρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗ ΓΥΡΑ

Ύστερα από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε τοπικές ιστοσελίδες και οι οποίες απεικονίζουν την ημιτελή προσπάθεια του Τμήματος Καθαριότητας & Πρασίνου να κλαδέψει τα δέντρα στην περιοχή της Γύρας, ενημερώνουμε ότι το κλάδεμα γίνεται κάθε χρόνο με τον ίδιο τρόπο.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι:

Περνάει πρώτα ο διαξονικός ελκυστήρας (καταστροφέας) που καθαρίζει το μεγαλύτερο μέρος των κλαδιών και
Ακολουθούν οι εργάτες του Δήμου οι οποίοι ολοκληρώνουν το κλάδεμα των δέντρων.

Η συγκεκριμένη εργασία πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία με σκοπό να ελέγξει και να περιορίσει τη βλάστηση που αναπτύσσεται στα όρια του οδοστρώματος για την ασφάλεια πεζών, δικυκλιστών και διερχόμενων οχημάτων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

————————————-

Άρωμα Λευκάδας: Δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε τα Δελτία Τύπου που στέλνει ο Δήμος, αν και θα έπρεπε, αρκετές φορές να το κάνουμε. Για άλλη μια φορά μας κοροϊδεύει.

Όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο που δημοσιεύσαμε ο «καταστροφέας» δεν κλάδεψε, αλλά έκανε αυτό που λέει το όνομα του, κατέστρεψε. Δεν έκοψε κλαδιά αλλά κατέστρεψε ολόκληρους κλώνους. Απόδειξη οι φωτογραφίες των επόμενων ημερών. Για να «ολοκληρώσουν το κλάδεμα» -κατά την δήλωση του Δήμου- χρειάστηκε να κόψουν από τη ρίζα πάρα πολλά δέντρα, γιατί είχαν παντελώς κατεστραφεί.

Άλλο πράγμα το κλάδεμα και άλλο πράγμα το κόψιμο των δέντρων από τη ρίζα, ως αποτέλεσμα κακοποιήσεις.

Ξανακοιτάξτε το βίντεο και τις εικόνες: εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Άκης Τσελέντης: για τους επόμενους 2-3 μήνες είναι πολύ πιθανό να έχουμε κάποια σεισμικά γεγονότα. Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας πανικοβάλει
Επομενο αρθρο
Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί το Λιμεναρχείο Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. Λαικος
    5 Φεβρουαρίου 2019 at 19:11 — Απάντηση

    Το απολυτο ψεμα!! Καθε χρονο τα ιδια κανουν σε οσους δρομους παει το μηχανημα. Τ αφηνει παντα σακατεμενα. Ψεματα οτι περνανε εργατες κλπ. Που περναναι μωρε οι εργατες? Στο δρομο για Εξανθεια??Μας δουλευετε? Αν δεν βαζαμε φωτο κι αν δεν φωναζαμε ,για εσας,μια χαρα θα ηταν. Αντε τωρα

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.