HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ Δήμος Λευκάδας για την υδροδότηση του Μεγανησίου

Ο Δήμος Λευκάδας για την υδροδότηση του Μεγανησίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ: ΠΕΡΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ, «ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑΣ», «ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΗΣ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΕΩΝ»

Την Δευτέρα 12-2-2018 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Λευκάδας και Δήμου Μεγανησίου, για την υδροδότηση του Μεγανησίου από την γεώτρηση στη θέση Κολώνι της Τοπικής Κοινότητας Βαυκερής.

Η εν λόγω προγραμματική σύμβαση ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (23 υπέρ 3 κατά). Έχει δε σημαντικές διαφοροποιήσεις από αντίστοιχή της του 2012 που ψηφίστηκε από το προηγούμενο Δ.Σ. και η οποία δεν εφαρμόστηκε.

Κατά την συζήτηση του θέματος διαβάστηκε από τον Δήμαρχο κ. Δρακονταειδή Κων/νο αντίστοιχο σχέδιο προγραμματικής σύμβασης το οποίο είχε ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγανησίου (αριθ. απόφασης 160/2012) {συνημμένο 1}.

Αυτή η απόφαση (160/2012) του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου υπεβλήθη για έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με διαβιβαστικό έγγραφο που έχει αριθμό πρωτοκόλλου 3641/12-11-2012 {συνημμένο 1}.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο συνημμένο 1 καθώς και τη σχετική γι’ αυτό αλληλογραφία μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου Μεγανησίου, διαπιστώνεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου με αριθμό 160/2012 είναι αυτή που διαβιβάστηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σε διάφορες ανακοινώσεις και άρθρα που αναρτήθηκαν σε τοπικά ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. παρουσιάστηκε μια δεύτερη απόφαση του Δήμου Μεγανησίου με ίδιο αριθμό 160/2012, {συνημμένο 2} με την προαναφερθείσα.

Το γιατί υπάρχει και δεύτερη απόφαση με ίδιο αριθμό, δεν είμαστε σε θέση αλλά ούτε και υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι σε όλους τους φυσιολογικούς Δήμους της χώρας η απόφαση είναι πάντα μια και αυτή στέλνεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς έγκριση.

Αυτά τα «γιατί», ας τα ψάξουν στον Δήμο Μεγανησίου.

Το βέβαιο είναι ότι ο Δήμαρχος Λευκάδας στη συνεδρίαση της 12/2/2018, διάβασε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου που όπως προαναφέραμε υπάρχει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Για την «άλλη» απόφαση… ας το ψάξουν στον Δήμο Μεγανησίου.

Επομένως για τα αναγραφόμενα περί «λαθροχειρίας», «αλλοίωσης και αισχρής κοπτοραπτικής στα κείμενα», «των δυο διαφορετικών αναγνώσεων της απόφασης του Δ.Σ. Μεγανησίου» κ.λπ., αφήνουμε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Αυτή η Δημοτική Αρχή και αυτός ο Δήμαρχος Λευκάδας, έχουν μάθει να πορεύονται με ήθος και αξιοπρέπεια.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Ο Εμπορικός Σύλλογος Λευκάδας για την αργία της Καθαρής Δευτέρας
Επομενο αρθρο
Οι μεταμφιέσεις της Παρασκευής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.