HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Δημάρχος Λευκάδας για την απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας να ορίσει ημερομηνία εκκένωσης του πρώην Γυμνάσιου Θηλέων

Ο Δημάρχος Λευκάδας για την απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας να ορίσει ημερομηνία εκκένωσης του πρώην Γυμνάσιου Θηλέων

Έντονη ήταν η αντίδραση του Δήμαρχου Λευκάδας στον Prisma 95,1 λίγες ώρες μετά την χθεσινή πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, μεταξύ φορέων που στεγάζονται στο πρώην Γυμνάσιο Θηλέων και εκπροσώπων Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της έξωσης των χρηστών του χώρου του κτηρίου του πρώην γυμνασίου Θηλέων και μία κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει με την απόφαση αυτή της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.lefkadanews.com στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Μελλάς, η Αντιδήμαρχος Ζωή Σκιαδά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευτέρης Αραβανής και όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων.

Εκεί αποφασίστηκε να στείλουν αρχικά μία επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιούσιας του Υπουργείου Οικονομικών, από τον οποίον θα ζητήσουν μετέπειτα μία συνάντηση.

Την δυσαρέσκια του για την εξέλιξη αυτή μετέφερε στο απογευματινό μαγκαζίνο ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής ο οποίος κατηγόρησε την Κτηματική Υπηρεσία ότι αντί να ασχολείται με τους καταπατητές, αντί να λύσει το σημαντικό πρόβλημα με τον άμμο, στέλνει τελεσίγραφο και ζητά να εκκενωθεί το πρώην Γυμνάσιο Θηλέων το οποίο ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης και με μέριμνα του Δήμου λειτουργεί και φιλοξενεί την Φιλαρμονική Σικελιανός, τον Αθλητικό Όμιλο Καλαμιτσίου, το Φιλανθρωπικό Φάρο και το κοινωνικό Παντοπωλείο. “Μόλις ολοκληρώθηκαν αυτά, ανακάλυψε το ελληνικό δημόσιο ότι του ανήκει και ότι θέλει να το παραχωρήσει στο ιστορικό αρχείο”, ανέφερε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι θα είναι ντροπή αν τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Δυστυχώς ανεγκέφαλοι γραφειοκράτες οδηγούν τα πράγματα στα άκρα και μας στέλνουν έγγραφο ως τελεσίγραφο ότι στις 15 Αυγούστου θα γίνει η έξωση. Αλήθεια τι θα εξώσουν; Τα φιλανθρωπικά σωματεία και τις δραστηριότητες του Δήμου και από ποιους χώρους; Λέγοντας ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις και ο Δήμος έχει παραχωρήσει κτήρια χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα σε υπηρεσίες του Κράτους, αναφέροντας την στέγαση του αστυνομικού τμήματος Καρυάς, του αστυνομικού τμήματος Βασιλικής, του κλιμακίου της Βασιλικής στην Κοντάραινα, του ιστορικού αρχείου.

Ακούστε την παρέμβαση του Κώστα Αραβανή

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ενημέρωση από την πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Φάρος” κ. Φραγκούλη που ανέφερε ότι στην σύσκεψη ειπώθηκε ότι μέχρι τις 15 θα έπρεπε να εκκενώσουν το χώρο.

ΦΩΤΟ: www.lefkadanews.com

Πηγή: www.prisma951.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ρεσιτάλ κιθάρας Σπύρου Κονιδάρη
Επομενο αρθρο
Συναυλία Αλέξανδρου Μπελλέ στο Ανοιχτό Θέατρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.