HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ διαγωνισμός για το τουριστικό περίπτερο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο διαγωνισμός για το τουριστικό περίπτερο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την Δευτέρα 12/12 ήταν η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού για την μίσθωση του τουριστικού περιπτέρου από το Λιμενικό Ταμείο. Όπως έγινε γνωστό -επιβεβαιώθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο της ίδιας μέρας- δεν εμφανίστηκε κανένας επενδυτής. Η διαδικασία λοιπόν πρέπει να επαναληφτεί.

Στο δημοτικό συμβούλιο τρεις σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν με τοποθετήσεις τους στο θέμα, λέγοντας λίγο πολύ όσα συζητούνταν από την ημέρα που πληροφορηθήκαμε μόνοι μας, -και όχι από το Λιμενικό Ταμείο- για το διαγωνισμό.

Η κ. Μαριάννα Καρφάκη στην τοποθέτησή της έδωσε τα σοβαρότερα τρωτά σημεία των όρων του διαγωνισμού, τα οποία κατά την άποψή της θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ανασταλτικοί παράγοντες στους υποψήφιους επενδυτές.

1) η απαιτούμενη για τον επενδυτή πενταετής τουλάχιστον ανάλογη εμπειρία σε τουριστικά αντικείμενα ή στον τοµέα της ενδιαίτησης.

2) το πολύ μικρό χρονικό διάστημα (20 μέρες) για την προετοιμασία του φακέλου

3) η μη ύπαρξη κριτηρίων αξιολόγησης

4) η χρήση του κτιρίου που προσδιορίζεται σαν λουτρικές εγκαταστάσεις, (καμπίνες) που είναι παρωχημένη.

Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Ευτύχιος Ζουριδάκης δήλωσε πως συμφωνεί με όσα ανέφερε η Μαριάννα Καρφάκη και προσέθεσε επί πλέον πως, ο όρος του διαγωνισμού που προβλέπει κύκλο εργασιών 2.500.000 και 25 εργαζόμενους για τον υποψήφιο επενδύτη είναι αποτρεπτικός για τους νέους σε ηλικία επενδυτές.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γληγόρης ανέφερε αμέσως μετά, πως συμφωνεί με τους προλαλήσαντες και συμπλήρωσε: Μια είναι η λέξη που χαρακτηρίζει αυτή τη διακήρυξη  «αστεία».

Από την ημέρα που μαθεύτηκε ο διαγωνισμός του τουριστικού περιπτέρου, μόνο θετικά σχόλια εκφράστηκαν από την πλευρά του κόσμου. Δεν υπάρχει κανένας που να μην συμφωνεί πως η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μας ντροπιάζει. Όσα αναφέρθηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους για τα τρωτά σημεία της διακήρυξης, επισημάνθηκαν και από πολλούς εχέφρονες πολίτες. Το πνεύμα και η αγωνία τόσο των μεν, όσο και των δε, ήταν προς την κατεύθυνση να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστικός ο διαγωνισμός ώστε επιτέλους να φέρει αποτέλεσμα, για ωφέλεια του Δήμου αλλά και τον ευπρεπισμό της περιοχής.

Δεν καταλάβαμε ειλικρινά από τις απαντήσεις, αν η δημοτική Αρχή αντιλήφτηκε τα πολλά φάουλ της προκήρυξης. Έχουμε επίσης ένα κακό προηγούμενο με το διπλανό κτίριο του ΤΑΟΛ, το οποίο με την προκήρυξη του διαγωνισμού που δημοσιοποιεί κάθε τόσο, δεν πρόκειται να βρει επενδυτή ούτε στη «δευτέρα παρουσία».  Δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να συμβεί το ίδιο με το τουριστικό περίπτερο.

Π.χ. η μη ύπαρξη κριτήριων αξιολόγησης των προτάσεων, καθιστά αμέσως όλη την προκήρυξη τρωτή ακόμα και για προσφυγές και ενστάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε καθυστερήσεις. Επομένως αν η δημοτική Αρχή ενδιαφέρεται πραγματικά για την αξιοποίηση του τουριστικού περιπτέρου, πρέπει να ξαναβάλει τους όρους από την αρχή, αφού συμβουλευτεί ανθρώπους που γνωρίζουν…

Διαβάστε τους όρους της προκήρυξης [ΕΔΩ]

Προηγουμενο αρθρο
Video-Υπάλληλος στα διόδια του Ακτίου ταΐζει Αλεπού!
Επομενο αρθρο
Από τη δώθε μεριά που βρίσκονταν τα χάνια...

1 Σχόλιο

  1. ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ
    13 Δεκεμβρίου 2016 at 09:47 — Απάντηση

    Προκήρυξη σωστή από τη Δημοτική Αρχή? Είναι το τελευταίο ανέκδοτο! Σαν να ζητάς από έναν ελέφαντα να γράψει καλλιγραφία!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.