HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ «δρόμος του Μεταξιού» που εξοβέλισε την Λευκαδιακή Πινακοθήκη

Ο «δρόμος του Μεταξιού» που εξοβέλισε την Λευκαδιακή Πινακοθήκη

Το απόγευμα της Παρασκευής (5/6/2015) έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Ο δρόμος του Μεταξιού», που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στην Αίθουσα Λευκαδιακής Πινακοθήκης στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα Κινέζων φωτογράφων από την επαρχία Gansu.

Παρουσιάζονται 70 φωτογραφίες τριάντα και πλέον φωτογράφων, οι οποίοι προβάλλουν το Δρόμο του Μεταξιού μέσα από τη δική τους ματιά και ικανότητα άλλα και το προσωπικό καλλιτεχνικό τους ενδιαφέρον.
Μέσα από το φωτογραφικό τους φακό, αναδεικνύουν το δρόμο γνωριμίας και ανταλλαγής σπουδαίων πολιτισμών, των ανυπέρβλητων χρωμάτων, της μαγείας του ταξιδιού των εμπορευμάτων, της περιπέτειας των εμπόρων και των ταξιδευτών, αλλά και το αντάμωμα της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας των λαών.

Ως Δρόμος του Μεταξιού είναι γνωστό το δίκτυο των εμπορικών διαδρόμων μεταξύ της Κίνας και των κρατών που βρίσκονται στα δυτικά και στα νότια αυτής.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 30/6/2015 καθημερινά από 10:00-14:00 και 20:00-21:30

Επισκεφτήκαμε την έκθεση την Κυριακή (7/6) το απόγευμα. Περιλαμβάνει αξιόλογες φωτογραφίες οι οποίες απευθύνονται σε ένα ειδικό και μυημένο κοινό. Σε κάθε περίπτωση είναι απορίας άξιο γιατί ξεστήθηκε για ένα μήνα η σημαντική Λευκαδιακή Πινακοθήκη για μια έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα η έκθεση να γίνει στο χώρο της εισόδου του Πνευματικού Κέντρου.

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται. Πέρυσι είχε ξεστηθεί ξανά η Πινακοθήκη για την έκθεση ζωγραφικής του κ. Ζαβερδινού, αλλά αν δεν με απατά η μνήμη μου, για λιγότερο χρονικό διάστημα. Η Πινακοθήκη περιλαμβάνει έργα -τα περισσότερα- Λευκαδίων καλλιτεχνών και είναι η ταυτότητα της Λευκάδας. Δεν μπορεί κάθε τόσο να ξεστήνεται και τα έργα να κατεβαίνουν στο υπόγειο. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη σημερινή μου επίσκεψη, υπήρχαν ακόμα δυο επισκέπτες στην έκθεση. Την προσοχή τους κέντρισε περισσότερο το Λεύκωμα με τα έργα της Πινακοθήκης. Για αυτά ρωτούσαν…

Προηγουμενο αρθρο
Εθελοντικός Καθαρισμός «Κοντομίχειου Λαογραφικού Μουσείου»
Επομενο αρθρο
Διαβάζοντας μια παλιά φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.