HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας σχετικά την συνέντευξη του διοικητή του νοσοκομείου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας σχετικά την συνέντευξη του διοικητή του νοσοκομείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας με αφορμή την συνέντευξη που εδόθη προ ημερών από τον διοικητή του νοσοκομείου Λευκάδας,συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και έχει να δηλώσει τα εξής:

Αγωνίστηκε για την δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου στην Λευκάδα και νιώθει πολύ περήφανος που σε λίγο καιρό οι Λευκαδίτες και όχι μόνο, θα δέχονται τις ιατρικές υπηρεσίες σε ένα πολυτελές κτήριο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό σε μηχανήματα.

Πάγια θέση μας είναι η πρόσληψη από τον οργανισμό του προβλεπόμενου προσωπικού,τόσο ιατρικού όσο και νοσηλευτικού και διοικητικού ώστε το νέο νοσοκομείο να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Βέβαια είναι αυτονόητο ότι η επαρκής χρηματοδότηση είναι αναπόσπαστο στοιχείο της σωστής λειτουργίας του.

Οποιαδήποτε άλλη προσωπική άποψη ή κατάθεση ιστορικής και μόνο σημασίας από το παρελθόν αφήγησης, είναι μακριά από τα θέλω του Ιατρικού Συλλόγου καθώς και όλων των Λευκαδιτών.

Για το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας
Ο Πρόεδρος
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Προηγουμενο αρθρο
Η γέφυρα των Ελλήνων στη Βενετία και η Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Βραβεύτηκε η πρόταση του Επιμελητηρίου για το Brand Name της Λευκάδας στα Tourism Awards 2017

1 Σχόλιο

  1. Θοδωρής Αραβανής
    22 Μαρτίου 2017 at 20:23 — Απάντηση

    To νέο κτίριο του νοσοκομείου Λευκάδος, αποτελεί μια πρόσθετη αναφορά παγιοποιήσεως με έμφαση – με έμφαση απλά- στην τριτογένεια της οικονομικής οργάνωσης της νήσου. Και οργανώθηκε ως τριτοβάθμια κυρίως δομή, σε εποχή που αφαιρούνται αναλογικά και σωρευτικά περισσότεροι πόροι – ως οικονομική αναφορά- από τον τριτογενή κλάδο ( γιατί σε αυτόν χρόνια ολόκληρα υπήρχε η υπερχρηματοδότηση και η διόγκωσή του), με αποτέλεσμα μια ανισοκαταναμή διάρθρωσης της συγκρότησης του Εθνικού Προ’ι’όντος, σε βάρος της δευτερογένειας και της πρωτογένειας , που τελικά λειτουργούσε και λειτούργησε αρνητικά για τον τριτογενή κλάδο.
    Ασφαλώς όμως, το αγαθό της υγείας των πολιτών, αποτελεί ένα μέγεθος που διατρέχει και αναγκαιεί για την θετικότερη και αποδοτικότερη οργάνωση και παραγωγικότητα της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής των κοινωνικών. Και προς αυτή την κατεύθυνση τα μεταπολεμικά χρόνια στην Ελλάδα έγινε τεράστια πρόοδος ( με μεγάλο όμως κόστος) υπερ του αγαθού της υγείας των πολιτών. Και που από μόνο του το γεγονός της ύπαρξης υψηλού μέσου όρου ζωής των Ελλήνων πολιτών , καταδικνύει και το υψηλό επίπεδο της οργάνωσης της υγείας και των παραμέτρων της ( υποδομές και προσωπικό) στην χώρα μας σωρευτικά για χρόνια.
    Και που μπορεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας και δυσπραγίας, να φαίνεται ότι υπάρχει μια υποχώρηση των παρεχομένων ποσοτήτων και ποιοτήτων υπηρεσιών υγείας, προς τους πολίτες, αλλά η ανοικοδόμηση και παραπέρα λειτουργία ( και εδώ θέλει προσοχή για την επάνδρωση και επαρκή λειτουργικότητα) του νοσοκομείου Λευκάδος, έρχεται για να υποδηλώσει και συμβολίζει, την υψηλή προτεραιότητα που έχει παγιοποιηθεί στην δομική συγκρότηση του Ελληνικού κράτους , έστω και αδρανειακά, για την φροντίδα της υγείας των πολιτών.
    Και που μέσα σε αυτό τον συμβολισμό και την καταδήλωση που εκφράζονται με την ύπαρξη του νέου νοσοκομείου Λευκάδος , μπολιάζεται πλέον αναγκαστικά η άποψη: ” του περιορισμένου των πόρων σχετικά με ανάγκες που δεν γνωρίζουν όρια”.
    Είναι η άλλη όψη αυτού που χρόνια φαίνεται να βουβαίνεται και ψάχνει να εκφρασθεί και να οργανωθεί, ως αναγκαία συνθήκη για την κοινωνική πληρότητα, και που δεν είναι άλλο παρά η παραπέρα παραγωγική οργάνωση της Νήσου, για την ίδια την χρηματοδότηση και μεταφορά πόρων στην της Νήσου τριτογένεια, για την οικονομική και κοινωνική ισορροπία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.