HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟ Λευκαδίτης Αρης Σκλαβενίτης καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2016

Ο Λευκαδίτης Αρης Σκλαβενίτης καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2016

Ο Λευκαδίτης Αρης Σκλαβενίτης καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2016

45
O Άρης Σκλαβενίτης γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά έλκει την καταγωγή του από τη Λευκάδα. (Γονείς του είναι ο Απόστολος και η Παρασκευή Σκλαβενίτη). Είναι απόφοιτος του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Έκανε την πρακτική του άσκηση και την πτυχιακή του εργασία στο νησί της Σαντορίνης, συγκεκριμένα στην Μικροζυθοποιία Σαντορίνης (DonkeyMicrobrewery).

Είναι απόφοιτος του Wine Professionals Course της Genius in Gastronomyκαι των 3 πρώτων επιπέδων του W.S.P.C. Την περίοδο αυτή είναι σπουδαστής του Wine & Sommelier Expert Course και του W.S.E.T. level 4 Diploma. Επίσης ανά διαστήματα, αρθρογραφεί στο Wine Expert Blog της Genius in Gastronomy και στο περιοδικό winetrails.

Επαγγελματικά στο χώρο του κρασιού ξεκίνησε στο winebar Fabricade Vino, τα τελευταία 3 χρόνια έως σήμερα εργάζεται στο Oinoscent cellar & winebar.

46

Το 2015 έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Οινοχόων και έλαβε το τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου.

Ο 14os Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο για το 2016 με νικητή τον Άρη Σκλαβενίτη, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα πλαίσια της γνωστής οινικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά» που πραγματοποιείται από την ένωση «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Οι διαγωνιζόμενοι δοκίμασαν τις γνώσεις τους τόσο σε θεωρητικά όσο και πρακτικά θέματα που αφορούν το κρασί αλλά και τη γαστρονομία ευρύτερα. Οι διαδικασίες του διαγωνισμού ακολουθούν τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόοων και η προετοιμασία γίνεται με άκρα μυστικότητα. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την ημιτελική φάση που πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν χωρίς τη συμμετοχή κοινού και αποτελείται από γραπτή εξέταση σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών καθώς και αρμονία των κρασιών με ένα συγκεκριμένο πιάτο.

48

Ο νικητής από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και έχει την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών οι οποίοι αναλαμβάνουν να βοηθήσουν την περαιτέρω εκπαίδευση του νικητή με στόχο τη βελτίωση των γνώσεών του πάνω σε θέματα που αφορούν τη δουλειά του.

ΠΗΓΗ: www.krasiagr.com

Προηγουμενο αρθρο
Κοπή Πίτας Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ"
Επομενο αρθρο
Ενδιαφέρουσα η 1η μέρα της Διημερίδας για τους σεισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.