HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Λευκαδίτης Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας

Ο Λευκαδίτης Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας

Ο Διευθυντής της Σχολής Βελλά των Ιωαννίνων Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός, είναι από σήμερα, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας.

Το σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσα σε λίγους μήνες ψήφισε για δεύτερη φορά την εκλογή για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας, μετά την αιφνίδια κοίμηση του πολυαγαπημένου νεοκλεγέντα Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου Φωκά.

Να αναφερθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός, εξελέγη από την Ιεραρχία με 69 ψήφους.

Η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος (κατά κόσμον Σπυρίδων – Ιωάννης) Αργυρός γεννήθηκε στο Φτερνό Λευκάδος το έτος 1958, υιός του Δημητρίου και της Αλεξάνδρας.

Μετά την εγκύκλια μόρφωση του εισήχθη στο Τμήμα Ποιμαντικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. κατά την τετραετή του φοίτηση (1982-1986)

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Ρώμη (1986-1991), στο Pontificio Instituto di Archeologia Cristiana με εξειδίκευση στην Παλαιοχριστιανική Αρχιαολογία και Τέχνη και ακολούθως ανηγορέυΘη Διδάκτωρ της Χρισταινικής Αρχαιολογίας και Τέχνης.

Επίσης έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εκκλησιαστική Ιστορία (Pontificio Instituto Orientale).

Έλαβε επίσης Πτυχίο από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μοναχός εκάρη την 23η Δεκεμβρίου 1980 στην Ι.Μ. Βελλάς, Διάκονος εχειροτονήθη την 25η Δεκεμβρίου 1980 και Πρεβύτερος την 26η Φεβρουαρίου 1987, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιωαννίνων κυρό Θεόκλητο.

Διετέλεσε Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Ιωαννίνων, Διευθυντής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς (1993-2007), και Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς από το έτος 2007 έως σήμερα.

Το έτος 2008 εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής της Χριστιανικής και Βυζαντινής Αρχαιολογίας στην Α.Ε.Α. Βελλάς, ομιλεί την Ιταλική και Γαλλική γλώσσα.

Προηγουμενο αρθρο
Δημοσθένης Κουνιάκης: Μια αναγνωρισμένη εκπαιδευτική αυθεντία
Επομενο αρθρο
Δραστηριότητες βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.