HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Ο Μέγας Ιεροεξεταστής»

«Ο Μέγας Ιεροεξεταστής»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΩΤΩΝ «ΝΗΡΙΚΟΣ»

«Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ»
Του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Ο Δημήτρης Βερύκιος επιλέγει και παρουσιάζει για πρώτη φορά, τον μονόλογο «Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ» από το ομώνυμο κεφάλαιο του κορυφαίου έργου ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΩΦ, συνεχίζοντας να εμπνέεται από το πνεύμα του Φ. Ντοστογιέφσκι.

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται στην σκοτεινή περίοδο της Ιεράς Εξέτασης, που στην κορύφωση της ο Μέγας Ιεροεξεταστής συλλαμβάνει και ανακρίνει τον επανελθόντα στη Γη, Ιησού Χριστό, λίγο πριν τον ρίξει στην πυρά. Έτσι αρχίζει η αγωνιώδης νύχτα της Σεβίλλης.. Ο αέρας μυρίζει δάφνη και λεμονιά… Μια μνημειώδης σύγκρουση ανάμεσα στο Καλό και το Κακό!

Πρόκειται για θεατρική διασκευή του πιο συγκλονιστικού ίσως, αποσπάσματος του τελευταίου και κορυφαίου έργου του “ανατόμου της Ψυχής” Ντοστογιέφσκι!

Μαζί του επί σκηνής ο εξαιρετικός μουσικός Σταύρος Παργινός με το βιολοντσέλο του, στον βουβό ρόλο του Ιησού Χριστού! Η ομοιότητα του με τον Χριστό δίνει ένα ρεαλιστικό τόνο στην παράσταση και συνδράμει αποφασιστικά στην ανατρεπτική και μοντέρνα σκηνοθετική ματιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ερμηνεία, σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
Μουσική σύνθεση, βιολοντσέλο: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ
Κοστούμια: ΜΠΕΤΥ ΛΥΡΙΤΗ

Η διάρκεια της παράστασης είναι 70′

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 – ΩΡΑ: 21.30
ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΚΑΡΥΩΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Ανοιχτή επιστολή υπουργό Υγείας για τα οξυμένα προβλήματα στα Νοσοκομεία
Επομενο αρθρο
Ευκαιρίες απασχόλησης από 5/08/2019 έως 11/08/2019 στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.