HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟ Ορφέας των Χριστουγέννων και της παράδοσης

Ο Ορφέας των Χριστουγέννων και της παράδοσης

Ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος “Ορφέας Λευκάδας” πραγματοποίησε μια σειρά από Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και η ανταπόκριση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Την περασμένη Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του τμήματος εκμάθησης μουσικών οργάνων και της παιδικής χορωδίας. Σε μια κατάμεστη αίθουσα τα παιδιά του Ορφέα εκτέλεσαν διάφορα κομμάτια με κιθάρα, πιάνο και μαντολίνο και εντυπωσίασαν γονείς και φίλους. Πλήθος κόσμου ήρθε να απολαύσει και να θαυμάσει όλα παιδιά, τα οποία μαζί με τους δασκάλους τους και με πολύ μεράκι και αγάπη για την τέχνη κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα τόσο ωραίο αποτέλεσμα.

Άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως η μουσική επηρεάζει τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών, βοηθά στην ανάπτυξή τους και στη διαμόρφωση μιας ισορροπημένης προσωπικότητας. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τόσο στο τμήμα εκμάθησης μουσικών οργάνων όσο και στην παιδική χορωδία.

Ο πρόεδρος του Ορφέα κος Καραβίας αφού ευχήθηκε για τις γιορτές, ευχαρίστησε τους γονείς για την παρουσία τους αλλά και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Ορφέα για την μουσική παιδεία των παιδιών τους. Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης στους υπεύθυνους καθηγητές Μαρία Γιαννικοπούλου (κιθάρα), Δημήτρη Γιαννικόπουλο (κιθάρα), Χάρη Οικονόμου (κιθάρα), Ελένη Περδικάρη (πιάνο και παιδική χορωδία), Κώστα Τσίντζα (μαντολίνο) αλλά και στον Ηλία Φουλίδη ο οποίος συνόδευσε στο πιάνο την παιδική χορωδία.

Την Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα παραδοσιακά ζυμώματα στο Λαογραφικό Μουσείο του Ορφέα. Μικροί και μεγάλοι φίλοι της παράδοσης έλαβαν μέρος στην παρασκευή των παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων ζυμωμάτων, περιηγηθήκαν στις αίθουσες του Μουσείου και συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον στα εκπαιδευτικά παιχνίδια του Μουσείου.

Χαρά και γιορτινή ατμόσφαιρα σκόρπησαν τα παιδιά της παιδικής χορωδίας και του παιδικού χορευτικού του Ορφέα σε όλη την αγορά της Λευκάδας όπου τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα συνοδευόμενοι από τους δάσκαλους τους Ελένη Περδικάρη, Δήμητρα Χατζηπαππά και Χάρη Οικονόμου. Τα μέλη του ΔΣ μοίραζαν τις ευχετήριες κάρτες του Ορφέα σε όλα τα καταστήματα και σε όλους τους φίλους του Ορφέα και ευχαρίστησαν προσωπικά για την στήριξη που απολαμβάνει ο Ορφέας όλα αυτά τα χρόνια από την κοινωνία της Λευκάδας.

Το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων μετέφεραν τα παιδιά και στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου καθώς και στο Νοσοκομείο Λευκάδας όπου τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα. Στην συνέχεια όλοι μαζί γιόρτασαν στο κτίριο του Ορφέα.

Ο “Ορφέας Λευκάδας” σας εύχεται καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος 2019.
Ορφέας Λευκάδας – για να διατηρείται η παράδοση και προπαντός για να βλέπουν και να μαθαίνουν τα παιδιά…

Προηγουμενο αρθρο
Παραμονή Χριστουγέννων στην πόλη της Λευκάδας -Κάλαντα από την Φιλαρμονική
Επομενο αρθρο
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Έως και 10 βαθμούς θα πέσει ο υδράργυρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.