HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ παραλογισμός και τα έξι ασθενοφόρα του Νοσοκομείου

Ο παραλογισμός και τα έξι ασθενοφόρα του Νοσοκομείου

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά έξι ασθενοφόρα βρίσκονται μόνιμα σταθμευμένα μπροστά από το Νοσοκομείο Λευκάδας. Αριθμός ρεκόρ!

Όποιος αναγκαστεί για μέρες να μπαινοβγαίνει στο Νοσοκομείο και μάλιστα πολλές φορές την ημέρα, θα παρατηρήσει ότι τα σταθμευμένα ασθενοφόρα κάποιες φορές είναι 5, αλλά όχι λιγότερα. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως, χρησιμοποιείται το ένα από τα έξι. (Περίοδος 11 με 28 Ιουνίου)

Πρόσφατα μετά από οικογενειακή περιπέτεια υγείας χρειαστήκαμε δυο φορές ασθενοφόρο. Και στις δυο περιπτώσεις κατέφθασε άμεσα. Την μια πλήρως στελεχωμένο και την άλλη μόνο με τον οδηγό.

Το ασθενοφόρο λοιπόν παραλαμβάνει έγκαιρα τους ασθενείς. Απ’ όταν άρχισε η διάλυση της Παθολογικής κλινικής, τους διακομίζει επίσης στα κοντινά Νοσοκομεία. Δεν γίνεται όμως το ίδιο σε όποιον ασθενή αρνηθεί, να πάρει το δρόμο της ξενιτιάς και ζητήσει να επιστρέψει στο σπίτι του.

Αυτό συνέβη στη δική μας περίπτωση. Με τη δικαιολογία ότι όλα τα ασθενοφόρα πλην ενός, είναι χαλασμένα αρνήθηκαν να μας διαθέσουν ασθενοφόρο για την επιστροφή στο σπίτι σε βαριά πάσχοντα ασθενή. Μήπως λέει στο δεκάλεπτο που θα έκανε το ασθενοφόρο να φτάσει στο σπίτι μας, το χρειαστεί το ΕΚΑΒ! Εγώ και ο σύζυγός μου βάλαμε τον ασθενή στο καροτσάκι και τον μεταφέραμε με το δικό μας αυτοκίνητο στο σπίτι.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η αναζήτησή μου. Αναρωτήθηκα, τι στην οργή κάνουν έξι ασθενοφόρα και μάλιστα χαλασμένα, έξω από το Νοσοκομείο. Σκέφτηκα ότι καταλαμβάνουν χρήσιμο χώρο στάθμευσης!

Τηλεφώνησα στον Διοικητή ο οποίος μου είπε πως στη δικαιοδοσία του Νοσοκομείο βρίσκεται ένα ασθενοφόρο, αυτό που προσέφερε ο Ρώσος μεγιστάνας. Τα υπόλοιπα μου είπε, ανήκουν στο ΕΚΑΒ! Που πιθανόν να είναι ξεχωριστό κράτος, σκέφτηκα!

Όταν του είπα ότι κρατώ σημειώσεις και του ανέφερα και το προσωπικό μου περιστατικό, ζήτησε λίγο χρόνο να ενημερωθεί και να με πληροφορήσει σωστά. Πράγματι σε λιγότερο από ένα τέταρτο με κάλεσε στο τηλέφωνο, αφού ενημερώθηκε, όπως μου είπε, και μου δήλωσε πως στη δικαιοδοσία του νοσοκομείου ανήκουν τρία ασθενοφόρα και του ΕΚΑΒ άλλα τρία! Συμπλήρωσε ακόμα πως τα πέντε από τα έξι ασθενοφόρο δεν είναι χαλασμένα αλλά «μάχιμα» και μόνο ένα παρουσιάζει κάποια προβλήματα.

1) Ο γιατρός λοιπόν είτε δεν ήξερε και δεν φρόντισε να μάθει, ποσα ασθενοφόρα είναι χαλασμένα, είτε μας είπε ψέματα. Έτσι λοιπόν αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε με τα χέρια ένα βαριά πάσχοντα ασθενή, βιώνοντας μια τριτοκοσμική κατάσταση, την ίδια ώρα που έξω από το Νοσοκομείο ήταν σταθμευμένα έξι ασθενοφόρα.

2) Το υπουργείο πρόσφατα προμηθεύτηκε 180 ασθενοφόρα! Όπως μου δήλωσε ο Διοικητής ενδέχεται να συμπεριληφθεί και η Λευκάδα στους δικαιούχους. Έτσι λοιπόν σύντομα μπορεί ένα ακόμη ασθενοφόρο να σταθμεύσει έξω από το Νοσοκομείο σε «αχρηστία». Πολύ πιθανόν στερώντας το από άλλη περιοχή, που το χρειάζεται πραγματικά

3) Μετά από θητεία δυο χρόνων, ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν γνώριζε ποσα ασθενοφόρα έχει το Νοσοκομείο και πόσα είναι μάχιμα. Χρειάστηκε χρόνο να ενημερωθεί!

Βιολέττα Σάντα

Τα σχόλια δικά σας.

Υ.Σ. Μην πέσουμε στην παγίδα και μείνουμε μόνο στον «κακό» γιατρό ή στο Διοικητή. Το περιστατικό δείχνει πολύ περισσότερα. Η κατάσταση είναι ενδεικτική όχι μόνο των προσώπων, αλλά της λειτουργίας όλου του κρατικού μηχανισμού, τον οποίο θέλουμε να διατηρήσουμε μάλλον άθικτο, αλλάζοντας απλώς τα πρόσωπα.

Προηγουμενο αρθρο
Μια καλοκαιρινή βόλτα στη Νέα Υόρκη
Επομενο αρθρο
Παραλία της Λευκάδας Εγκρεμνοί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.