HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟ «πλούτος» μας

Ο «πλούτος» μας

Πέντε σημαντικοί Λευκάδιοι σε μια σπάνια συνάντηση. Λευκάδα 1993.

Εικονίζονται από αριστερά: Δήμος Μαλακάσης (Δικηγόρος, λόγιος, ζωγράφος), Μυρτάλη Αχείμαστου-Ποταμιάνου (εξέχουσα προσωπικότητα της Βυζαντινής Τέχνης), Χαράλαμπος Περδικαρης(εκπαιδευτικός), Πανταζής Κοντομίχης (Εκπαιδευτικός, Λόγιος, Λαογράφος) και Πάνος Ροντογιάννης (εκπαιδευτικός, Ιστορικός)

Προηγουμενο αρθρο
Πρακτικές και συνήθειες παλιότερων εποχών
Επομενο αρθρο
Δεν τους βγαίνει τίποτα, γιατί δεν θέλουν να λύσουν τίποτα

7 Σχόλια

  1. Λευκάδα Φοβερή
    13 Ιουνίου 2018 at 10:43 — Απάντηση

    Παντού υπάρχουν Λευκαδίτες ! Εξαιρετικοί και εξέχοντες προσωπικότητες. Δεν θα αναφερθώ σε έναν προς έναν για να μην ξεχάσω κάποιον. Στην Ελλάδα μέχρι και το εξωτερικό, αθόρυβα κάποιοι επιτελούν σημαντικό έργο σε ανώτατο επίπεδο στον χώρο δραστηριοποίησής τους. Στην επιστήμη και τον πολιτισμό ! Από την Εκκλησία της Ελλάδος, την εταιρεία τους, στην Πρεσβεία και το Πανεπιστήμιο ! Πλησιάζει ο καιρός να σμίξουμε στην Λευκάδα εκεί στην Μαργαρίτα και στην Φρύνη. Στον Άγιο Ιωάννη και στο Κάστρο (στις 11.30!!) και στην Λυγιά !! Στο Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό. Στην Πολυνησία του Ιονίου !!

  2. Βιολέττα Σαντα
    10 Ιουνίου 2018 at 11:15 — Απάντηση

    Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Κοψιδά για την διόρθωση.

  3. ΒΙΒΗ ΚΟΨΙΔΑ ΒΡΕΤΤΟΥ
    10 Ιουνίου 2018 at 02:32 — Απάντηση

    Ιστορική για την εκπαίδευση και τη λευκαδίτικη λογιοσύνη φωτογραφία! Και εύστοχος ο τίτλος: Ο πλούτος μας…
    Αλλά νομίζω ότι ο εικονιζόμενος εκπαιδευτικός που φέρεται ως ο Ξενοφώντας Περδικάρης δεν είναι ακριβές. Πρόκειται για τον αδερφό του, τον εξαιρετικό φιλόλογο Χαράλαμπο Περδικάρη.

  4. "Αλαφροΐσκιωτος"
    9 Ιουνίου 2018 at 08:12 — Απάντηση

    Εχει δικιο ο “ΜΝΗΜΩΝ” αυτη ΗΤΑΝ!!!!!!

    • ΜΝΗΜΩΝ
      9 Ιουνίου 2018 at 18:20 — Απάντηση

      Διευκρινίζω ότι το ΗΤΑΝ δε σημαίνει ότι ΣΗΜΕΡΑ είμαστε εντελώς “φτωχοί”. Σημαίνει απλά ότι (μέσα στο κλίμα του νεοπλουτισμού, του χαβαλέ, του τάμπλετ, της μεσημεριάτικης και πρωινάδικης TV, του Syrvivor κ.λπ) τέτοιους ανθρώπους τους έχουμε χ…μένους. Μια ματιά στη κορυφή κάθε εξουσίας μας πείθει για τη θλιβερή αυτή αλήθεια. Το πόσο στοιχίζει αυτό θα το καταλάβουν άλλοι αργότερα, όταν θα πληρώσουν το λογαριασμό. Δυστυχώς.

  5. "Αλαφροΐσκιωτος"
    8 Ιουνίου 2018 at 14:42 — Απάντηση

    Αυτη ειναι η λευκαδα του πολιτισμου!!!!!!

    • ΜΝΗΜΩΝ
      8 Ιουνίου 2018 at 23:51 — Απάντηση

      Αυτή ΗΤΑΝ!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.