HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΟ Πολιτισμός των παρασκηνίων…!

Ο Πολιτισμός των παρασκηνίων…!

Έγινα μάρτυρας μιας ανεπίτρεπτης κατάστασης που επικρατεί στο πίσω μέρος του Ανοιχτού Θεάτρου και της ευρύτερης περιοχής πίσω από το Πνευματικό Κέντρο.

Η κατάντια έχει φτάσει σε εξοργιστικό σημείο!!

Σκουπίδια με γκάμα για όλα τα γούστα, καρέκλες πλαστικές πεταμένες στο ιβάρι, σάπια σκουριασμένα βαρέλια, κλουβιά και παλιόξυλα σάπια κι αυτά, απομεινάρια από παλιές παλέτες μισομπηγμένες μες τη λάσπη του ιβαριού και βρωμιά απίστευτη, κι όλα αυτά τα ωραία να συνδυάζονται με την Νατούρα της περιοχής!

Η παρακμιακή αυτή εικόνα της εγκατάλειψης από τους υπεύθυνους της Καθαριότητας δεν μένει μόνο στα δικά μας μάτια όμως, αλλά περνάει και στα μάτια αυτών που κατά καιρούς φιλοξενούμε στο νησί στα πλαίσια των εκδηλώσεων που γίνονται στο συγκεκριμένο χώρο του Θεάτρου..Ειλικρινά ντρέπομαι που πρέπει να ανέχομαι να βλέπω αυτή την καταστροφή, ντρέπομαι που δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος να αναλάβει να καθαρίσει, ντρέπομαι για λογαριασμό του Ορφέα Περίδη που είδε αυτή την βρωμιά, ζητώ συγνώμη από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τα συγκροτήματα φολκλόρ που θα πρέπει να αντικρύζουν αυτή την ασχήμια κάθε μέρα επί μία εβδομάδα!

Ο πολιτισμός κύριοι, δεν στέκει μόνο στην εικόνα και στο φαίνεσθαι , πολιτισμός είναι κι αυτό που δεν φαίνεται και στην προκειμένη περίπτωση η χωματερή πίσω από το Πνευματικό Κέντρο, που επειδή δεν είναι και τόσο ορατή, δεν αποτελεί προτεραιότητα να καθαριστεί. Ξέρω ότι δεν είμαστε και εμείς άμοιροι ευθυνών, αλλά σε μια χωματερή όλοι θα πετάξουν τα σκουπίδια τους!

Στα πλαίσια των γιορτών Λόγου και Τέχνης ας αποδείξουμε στους εαυτούς μας αλλά και στους φιλοξενούμενους μας ότι ο σεβασμός προς τον πολίτη και η καθαριότητα είναι έννοιες άρρηκτα δεμένες με τον Πολιτισμό που όλοι τελικά θέλουμε για την Λευκάδα μας.

Ανδρέας Γεωργάκης
Παιδίατρος

Προηγουμενο αρθρο
Συνάντηση βουλευτή Λευκάδας με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή
Επομενο αρθρο
Χάλκινο μετάλλιο ο Φυτόπουλος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Συνθέτων Κ18

3 Σχόλια

  1. Hfestionas
    15 Αυγούστου 2019 at 03:21 — Απάντηση

    Don’t worry! Τη Κυριακή έχουμε παρέλαση …….

  2. Κυρ Παντελής
    13 Αυγούστου 2019 at 19:01 — Απάντηση

    Προσυπογράφοντας το σχόλιο της Diana θεωρώ οτι το ανωτέρω αυτονόητο του καθαρισμού των σκουπιδιων πίσω απο το Πνευματικό Κέντρο εχει αρκετά υψηλό δείκτη δυσκολίας αν σκεφτεί κανείς οτι οι αρμόδιοι υπεύθυνοι δεν εχουν καταφέρει εδω και αρκετό καιρό(πριν τις εκλογες) να αλλάξουν μια καμμένη λάμπα στο πεντοφαναρο της κεντρικής μας πλατείας.!!!

  3. Diana
    10 Αυγούστου 2019 at 09:34 — Απάντηση

    Την αποκλειστική ευθύνη δεν την έχει μόνο ο Δήμος, αλλά και οι κύριοι υπεύθυνοι του πνευματικού κέντρου, όλοι αυτοί που κόπτονται για τον Πολιτισμό και τον αντιμετωπίζουν μόνο με γραφειοκρατικές διαδικασίες γιατι μέχρι εκεί μπορούν, δεν τους ενοχλεί αυτό το θέαμα κάτω απ’ τη μύτη τους? Δεν τους είπε κανείς να πάνε οι ίδιοι να καθαρίσουν, αλλά δεν θάπρεπε να πιέσουν το Δημαρχο να κάνει κάτι για αυτό? Αλλά απο τα στείρα δημοσιουπαλληλικά μυαλά δεν μπορείς να περιμένεις και τίποτα πέρα από δυο σφραγίδες και τρεις υπογραφές..Λυπάμαι!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.