HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος στους αγιασμούς έναρξης των σχολικών μαθημάτων

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος στους αγιασμούς έναρξης των σχολικών μαθημάτων

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος στους αγιασμούς έναρξης των σχολικών μαθημάτων

Χτύπησε σήμερα το κουδούνι για την έναρξη των σχολικών μαθητών στα σχολεία της Λευκάδας, της Ιθάκης, του Μεγανησίου και του Καλάμου. Οι σχολικές κοινότητες (δάσκαλοι και καθηγητές, μαθητές και γονείς) ζήτησαν το φωτισμό του Θεού με την καθιερωμένη ακολουθία του Αγιασμού που τέλεσαν οι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς μας.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας π. Θεόφιλος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδος, καθώς και στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδος (Γυμνάσιο – Λύκειο).

enarksi_sxolikon_mathimaton (1)

enarksi_sxolikon_mathimaton (2)

Όλοι μαζί, με λόγια απλά, παρακάλεσαν να λάμψει μέσα στις καρδιές των διδασκόντων και των διδασκομένων η επίγνωση της Αλήθειας και το αιώνιο Φως του Θεού. Παρακάλεσαν Εκείνον που είναι η Πηγή της Σοφίας και της Γνώσεως, ο Οποίος με τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος έκανε τους ψαράδες, κήρυκες του Ευαγγελίου, διδασκάλους και Αποστόλους Του και από το σκοτάδι έλαμψε το φως.

Στο τέλος της ακολουθίες διαβάστηκαν τα μηνύματα με τις ευχές και τις πατρικές συμβουλές που ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στους μαθητές για το νέο τους ξεκίνημα.

Λευκάδα, 11 Σεπτεμβρίου 2015

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

enarksi_sxolikon_mathimaton (3)

enarksi_sxolikon_mathimaton (4)

ΜΗΝΥΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015 – 2016

Αγαπητά μου παιδιά,
Με πολλή χαρά επικοινωνώ σήμερα μαζί σας, για να ευχηθώ σ’ εσάς, τους εκλεκτούς δασκάλους και τους καλούς γονείς σας καλή και ευλογημένη να είναι η νέα σχολική χρονιά που από σήμερα αρχίζει! Ο Θεός πάντοτε να σας ευλογεί και να σας φωτίζει, για να προοδεύετε στα μαθήματα, αλλά και στη σοφία και στην αρετή!

enarksi_sxolikon_mathimaton (5)

enarksi_sxolikon_mathimaton (6)

Ο μεγάλος παραμυθάς της αρχαιότητας, ο Αίσωπος θέλει να μας διδάξει από το πάθημα της αλκυόνας που δεν πρόσεξε και εκτέθηκε σ’ έναν τρομερό κίνδυνο:
«Η αλκυόνα -λέει- είναι ένα πουλί μοναχικό που ζει κοντά στη θάλασσα. Λένε πως φοβάται τους κυνηγούς. Γι’ αυτό επιλέγει τα πιο απόκρημνα και ψηλά βράχια στην ακροθαλασσιά, για να γεννήσει τα πουλιά της. Κάποια στιγμή που έλειπε για να βρει τροφή, η θάλασσα φουρτούνιασε από άνεμο δυνατό. Τα κύματα ανέβηκαν στη φωλιά της και έπνιξε τα νεογέννητα πουλάκια.
Μόλις η αλκυόνα γύρισε και είδε τι είχε συμβεί αναφώνησε:
«Αλίμονό μου, η δύστυχη! Φυλαγόμουν από τη στεριά και τους κινδύνους της και κατέφυγα στη θάλασσα που αποδείχτηκε πολύ πιο άπιστη…»

enarksi_sxolikon_mathimaton (7)

enarksi_sxolikon_mathimaton (8)

Αγαπητά μου παιδιά,
Ακούστε προσεκτικά τις συμβουλές των γονιών και των δασκάλων σας. Εμπιστευθείτε τους ανθρώπους που σας αγαπούν και θέλουν το καλό σας· αυτών που σας βοηθούν να προκόβετε στο καλό, όπως -για παράδειγμα- οι ιερείς μας, και να χτίζετε τη ζωή σας σε θεμέλια γερά, που δεν θα τα γκρεμίσουν αργότερα οι άνεμοι και οι κάθε λογής τρικυμίες.
Σας εύχομαι και πάλι να είναι ευλογημένη η νέα σας σχολική χρονιά και πατρικά σας προσκαλώ στην Ενορία σας την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015, που θα αρχίσουν και φέτος οι «Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές», δηλαδή οι ευκαιρίες διαλόγου και επικοινωνίας μ’ εσάς και τους φίλους σας.
Ο Θεός μαζί σας!

Λευκάδα, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Με πατρικές ευχές
Ο Μητροπολίτης και πνευματικός σας πατέρας

† Ο Λευκάδος και Ιθάκης Θ ε ό φ ι λ ο ς

enarksi_sxolikon_mathimaton (9)

enarksi_sxolikon_mathimaton

Προηγουμενο αρθρο
Ενα ατελείωτο ταξίδι στην Ελλάδα - Τρία τιμητικά βραβεία για το «Greek Tourism. An eternal journey»
Επομενο αρθρο
Προεκλογική δραστηριότητα υποψηφίων Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.