HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Σύλλογος Αρχιτεκτόνων για την αφαίρεση διαφημιστικών ρυπογόνων πινακίδων

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων για την αφαίρεση διαφημιστικών ρυπογόνων πινακίδων

106

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λευκάδα 2.2.2015

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών επιθυμεί να εκφράσει την ικανοποίηση του για την πράξη αφαίρεσης αριθμού διαφημιστικών ρυπογόνων πινακίδων από την είσοδο της πόλης μας.

Ο Σύλλογός μας ανέκαθεν στηρίζει τις προσπάθειες προστασίας και ανάδειξης του δομημένου και ευρύτερου περιβάλλοντος με παρεμβάσεις προς τη Διοίκηση αλλά και μέσω της καθημερινής εργασίας και στάσης των Μελών του σε ένα περιβάλλον όπου η αναγκαιότητα του σχεδιασμού και μέριμνας των χώρων ζωής μας είτε δεν αποτελεί προτεραιότητα είτε καλύπτεται εικονικά από μη εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Στα πλαίσια αυτά, χαιρετίζουμε τις παρεμβάσεις του Δήμου μας που ενισχύουν τη συλλογική πολιτισμική συνείδηση της αναγκαιότητας της αρχιτεκτονικής και της προστασίας του περιβάλλοντος ως προυπόθεση για τη βιωσιμότητα του χώρου•

Καλούμε τις Αρχές να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα στο σύνολο του Δήμου μας ελέγχοντας τις άνομες ιδιωτικές διαφημιστικές και “διακοσμητικές” παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο συμπεριλαμβάνοντας και τις χωρίς μελέτη παρεμβάσεις (ταμπέλες) των Αρχών με σκοπό τη στοχευμένη αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση του περιβάλλοντος και του νησιού μας.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών και το Τμήμα Λευκάδας ήταν, είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

 Δ. Μπέσιος                                                       Κ. Γράψας

Προηγουμενο αρθρο
«Σόιμπλε, γατάκι, έχουμε Βαρουφάκη»
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήρια Επιστολή Βασίλη Μελά

2 Σχόλια

  1. Αν.Κ.
    13 Φεβρουαρίου 2015 at 20:22 — Απάντηση

    Καλα θα εκαναν οι κκ αρχιτεκτονες να ασχοληθουν και για το τι συμβαινει και κανουμε 4 μηνες να παρουμε μια αδεια δομησης!!! Ξερουν αλλα δεν μιλανε,οι συννενοχοι!!

  2. Σχολιαστης
    7 Φεβρουαρίου 2015 at 10:56 — Απάντηση

    Η πλάκα είναι πως με εξαίρεση τη φιέστα της πρώτης μέρας στο Κάστρο, καμία πινακίδα δεν ξηλώθηκε!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.