HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ σύλλογος εκπ/κων Π.Ε. για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την αξιολόγηση

Ο σύλλογος εκπ/κων Π.Ε. για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την αξιολόγηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
«ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»
Γ. Μεσσήνη 7, 31100 Λευκάδα
Τηλ.- Fax: 2645026165 – Κιν. 6974815958
Εmail: sepelefkadas@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Συνάδελφοι,

Το Σάββατο 31/01/2015 με δελτίο τύπου το Υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε την αναστολή των διαδικασιών αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, διότι «δεν υπηρετούν τον εν λόγω σκοπό» και «προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες.»

Πιο συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

«Η αποτίμηση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου είναι απαραίτητη και οφείλει να διεξάγεται με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο ως λειτουργία γνωστικής ανατροφοδότησης και αναστοχασμού και σκοπό την ουσιαστική βελτίωση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου. Με δεδομένο ότι οι τρέχουσες διαδικασίες ”αξιολόγησης” δεν υπηρετούν τον εν λόγω σκοπό, αυτές αναστέλλονται προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες. Πάντοτε μέσα από ουσιαστικό διάλογο με όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία και τους φορείς τους.»

Σχετικά με την απόφαση αυτή θα πρέπει εξαρχής να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο πράγμα είναι η κατάργηση του θεσμικού πλαισίου, για την οποία δώσαμε όλες τις μέχρι τώρα μάχες μας, και άλλο η αναστολή των διαδικασιών αξιολόγησης. Εξάλλου με την αναστολή της αξιολόγησης δεν προβλέπεται και «ξεπάγωμα» των βαθμολογικών κλιμακίων και των αντίστοιχων αυξήσεων που δικαιούμαστε εδώ και χρόνια, μια και τα δύο είναι σε άμεση εξάρτηση απ’ την αξιολόγηση.

Από αξιολόγηση σε αξιολόγηση;

Η δίκαιη και αντικειμενική αξιολόγηση υπάρχει μόνο στη φαντασία των ένθερμων υποστηρικτών της, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει και αργά ή γρήγορα θα τη βρούμε μπροστά μας. Ανεξάρτητα απ’ τις διαστρεβλώσεις, τις αποκλίσεις, τα σχέδια για την προώθησή της, καθώς και τον τύπο της αξιολόγησης που προωθείται κάθε φορά η μοναδική διαφοροποίηση θα έχει να κάνει μόνο με τη διαφορετικότητα των κριτηρίων. Μέχρι να πετύχουμε την κατάργησή της θα πρέπει να δοθούν πολλές ακόμη μάχες απ’ το εκπαιδευτικό κίνημα. Η αξιολόγηση δεν ήρθε για να φύγει εύκολα. Πρέπει να δούμε επομένως τα επόμενα βήματα μας με βάση το νέο τοπίο που διαμορφώνεται.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για

Ενιαίο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους – Κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων –Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία!

Λευκάδα, 5/2/2015

Το ΔΣ του Συλλόγου

Προηγουμενο αρθρο
Φωτορεπορτάζ από την κοπή της Βασιλόπιττας της Νίκης Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Η εξοχική μας κατοικία (1975 Μικρός Γιαλός)!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.