HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου για τις ατομικές συμβάσεις

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου για τις ατομικές συμβάσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εκατοντάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν χρόνια στα νοσοκομεία καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο γιατί η κυβέρνηση με ψέματα και με τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των ατομικών συμβάσεων προωθεί με συνέπεια τις επιταγές της Ε.Ε και του μεγάλου κεφαλαίου για την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Στο νοσοκομείο Λευκάδας απασχολούνταν στην καθαριότητα 8 άτομα που στη πορεία έμειναν 5 με τις επαίσχυντες ατομικές εργολαβικές συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα που τις βίωσαν στο πετσί τους οι συναδέλφισσες, με την απληρωσία, το φόβο της απόλυσης και την εντατικοποίηση της δουλειάς όλο αυτό το διάστημα.

Κάτω από την πίεση του εργατικού και υγειονομικού κινήματος, η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε και επιδιώκοντας να ξεγελάσει τους εργαζόμενους, ψήφισε το νόμο 4340/2016 αρθρ.63 για τις «ατομικές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου» όπου φαινομενικά οι εργαζόμενοι αποκτούν και ορισμένα δικαιώματα.

Το αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι που δουλεύουν χρόνια στα νοσοκομεία να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλεία τους γιατί το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και το αστικό κράτος είναι να βγάλει από τη σκέψη των εργαζομένων το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να τους εγκλωβίσει να παρακαλάνε για ένα κομμάτι ψωμί, κρατώντας τους όμηρους και ανακυκλώνοντας την ανεργία.

Η νέα προκήρυξη για τη καθαριότητα στο νοσοκομείο Λευκάδας προβλέπει 10 ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και όχι πέραν τις 31/12/2018, όπου ξεκάθαρα όπως δήλωσε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στη συνέχεια η καθαριότητα θα δοθεί στις «πολυδιαφημιζόμενες» από την κυβέρνηση ΚΟΙΣΝΕΠ. Εταιρείες από τη πίσω πόρτα δηλαδή!

Ταυτόχρονα καλούνε τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν το δικαίωμα τους στη δουλειά, το δικαίωμά τους στη ζωή δηλαδή, αφού οι συμβάσεις ντροπής ορίζουν σαφώς ότι δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία πέραν τις 31/12/2018 παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χρόνων!

Αν πραγματικά ήθελε η κυβέρνηση ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ θα προσλάμβανε τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Και όχι να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους οι οποίοι είναι οι πιο κακοπληρωμένοι και εκμεταλλευόμενοι συνάδελφοι στα Δημόσια νοσοκομεία χωρίς μέτρα προστασίας και ασφάλειας και εκτιθέμενοι σε πολλαπλούς επιβλαβείς για την υγεία τους παράγοντες, απορρυπαντικά, μολυσματικά υλικά κτλ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις συναδέλφισσές τους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλεία τους, και να σκεφτούν κυρίως οι μόνιμοι συνάδελφοι ότι το καθεστώς της ακραίας εκμετάλλευσης, ομηρίας και ανασφάλειας που βιώνουν σήμερα οι συνάδελφοι στη σίτιση, στη καθαριότητα κτλ, είναι η εικόνα από το ζοφερό μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας αν δεν οργανωθούμε, υψώνοντας τοίχος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της Ε.Ε, ΔΝΤ και των μεγαλοεπιχειρηματιών που μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα για να αυξάνουν τα κέρδη τους, διεκδικώντας ταυτόχρονα δικαιώματα σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας και τις ανάγκες μας.
Αγωνιζόμαστε για το σωστό – το δίκαιο – το αναγκαίο!

Απαιτούμε:
Καμία απόλυση – μονιμοποίηση των συναδέλφων εργολαβικών, επικουρικών, συμβασιούχων ΟΑΕΔ – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σημερινές ανάγκες.

Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Καμία ανοχή στην απλήρωτη δουλειά – Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα.

Το Δ.Σ
Λευκάδα 21/11/2017

Προηγουμενο αρθρο
Παροξυσμός Black Friday, ουρές από τις 4:30 -Τι ελπίζουν οι έμποροι
Επομενο αρθρο
Η Αλκυόνη στο Ιβάρι της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.