HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ Σύλλογος Καρσάνων Αττικής για την κατάργηση του ΑΤ Καρυάς

Ο Σύλλογος Καρσάνων Αττικής για την κατάργηση του ΑΤ Καρυάς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΣΑΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΕΡΑΝΙΟΥ 15

ΑΘΗΝΑ 19/10/2016

Θ Ε Μ Α

Α Σ Τ Υ Ν Ο Μ Ι Κ Ο Τ Μ Η Μ Α Κ Α Ρ Υ Α Σ

Ο Σύλλογος Καρσάνων Αττικής από το καλοκαίρι του 2016 έχει ενεργοποιηθεί για το εν λόγω θέμα και στηρίζει τους πολίτες ,φορείς και καταστηματάρχες της ορεινής Λευκάδος. Ουσιαστικά, το Α/Τ Καρυάς καλύπτει δώδεκα χωριά του πρώην «Καποδιστριακού» Δήμου Καρυάς και Σφακιωτών.

Είναι προφανές σε όλους ότι λόγω:

α) της μορφολογίας του εδάφους.

β) του κακού οδικού δικτύου.

γ) της μακρινής απόστασης από την αστυνομική διοίκηση Λευκάδας.

δ) της δωρεάν στέγασης των υπηρεσιών του Α/Τ σε κτήριο παραχωρημένο εδώ και πολλά χρόνια από το Δήμο (βασικό οικονομικό κόστος) και

ε) του χαμηλού δείκτη εγκληματικότητας από το 2013 και έπειτα ,αποτέλεσμα της αποτρεπτικής δράσης του Α/Τ Καρυάς .

Ουσιαστικά καλύπτει όλο τον ορεινό όγκο του Νησιού άμεσα και αποτελεσματικά.

Η κατάργηση του Α/Τ Καρυάς σηματοδοτεί την περαιτέρω εγκατάλειψη της ορεινής Λευκάδας και την περαιτέρω πληθυσμιακή και οικονομική συρρίκνωση. Άλλωστε, την ίδια πεποίθηση εκφράζει και το παρών Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας εγγράφως με απόφαση του,την οποία στηρίζουν με έντονες διαμαρτυρίες όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι της ορεινής Λευκάδας.

Το Α/Τ Καρυάς όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί, αλλά, αντίθετα, πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του Προσχέδιου Νόμου με ενδυνάμωση του.

Ο Σύλλογος Καρσάνων Αττικής έχει ήδη δρομολογήσει έντονες δράσεις και θα προσπαθεί για τη διατήρηση του Α/Τ έως την ύστατη στιγμή.

Η εγκατάλειψη – υποβάθμιση της ορεινής Λευκάδας δε θα μας βρει συμμάχους σε οποιαδήποτε κομματική η δημοτική κίνηση προσπαθήσει να την υλοποιήσει η σε οποιοδήποτε προσωπικό συμφέρον την υποκινήσει.

Το δικαίωμα ασφάλειας –ισων ευκαιριών –ανάπτυξης και όχι περαιτέρω πληθυσμιακής και πολιτιστικής αποψίλωσης της ιδιαίτερης πατρίδας μας θα το διεκδικήσουμε αδιαπραγμάτευτα με κάθε συμβατό η μη, αλλά πάντως, με κάθε νόμιμο τρόπο.

Δ.Σ

Προηγουμενο αρθρο
Συμμετοχή Επιμελητηρίου Λευκάδας στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρηματιών
Επομενο αρθρο
Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

2 Σχόλια

  1. Θοδωρής Αραβανής
    21 Οκτωβρίου 2016 at 09:30 — Απάντηση

    Το αίτημα και οι λογικότητες που το στηρίζουν, εδράζονται λειτουργικά και πραγματικά. Η όποια όμως ( αυτή έδραση) προσβάλεται ως ρεαλιστική και αποκτά αισθητική και μόνο υφή στην διαμορφωθείσα κατάσταση και στις μέρες μας ιδιαίτερα.
    α). Εδώ πρέπει να λαμβλάνεται υπ όψιν ότι πρίν την ανασφάλεια απ την έλλειψη φύλαξης,ύπάρχει η
    ” επισητιστική ανασφάλεια” όρος που επίσημα πλέον εκπροπσωπεί την Ελληνική πραγματικότητα από τους εγκύρους Ευρωπα’ι’κούς θεσμούς.
    β). Εφ όσον πλέον είναι υπαρκτό το στοιχείο της επισητιστικής ανασφάλειας των πολιτών ( δηλαδή ανασφάλεια ακόμα διατροφής), δεν είναι θεμιτό η ένταση στην φύλαξη να κατευθύνεται σε περιοχές εντός της νήσου εκεί που υπάρχει μεγάλος τζίρος από το τυλιχτό πίτα γύρο ντομάτα πατάτα και τζατζίκι ( greek girous), για την προστασία και ασφάλεια της φτηνής και χύμα διατροφής που είναι το greek girous , για να αποσβένεται έτσι το συμβάν της διατροφικής ανασφάλειας.
    Και άρα το στατιστικό μέγεθος της ασφάλειας των πολιτών, έχει ως παρονομαστή, στην κλασματική του εκδοχή, το πλήθος ( τον αριθμό) των σουβλιών γύρου που καταναλώνονται σε κάθε σημείο του νησιού.
    Μια ανίχνευση της ποσότητας και ποιότητας ασφάλειας που έχει η κάθε πεεριοχή , θα μπορούσε να γίνει από την ένταση και διάρκεια της οσμής τσίκνας που νοιώθει ο επισκέπτης ή ο κάτοικος, και που αντιστοιχεί στις ποσότητες γύρου και προτηγανισμένων πατατών , που ψήνονται σε κάθε σημείο της Νήσου.
    Ασφαλώς και στην Ορεινή ΛΕυκάδα οι ποσότητες των σουβλιών γύρου και κουτιών – σακούλες προτηγανισμένων πατατών που ψηνόμενα αναλώνονται, είναι πολύ μικρός έως μηδαμινός με το αντίστοιχο πλήθος άλλων σημείων του Νησιού.
    Πλέον ότι η μείωση του πληθυσμού των ορεινών της Νήσου ( το γιατί αυτή η μείωση είναι θέμα άλλης αναφοράς), δεν επιτρέπει αισιοδοξία στατιστικά και πιθανοτικά για την ανάδειξη ενός Λούκυ Λούκ ( που πυροβολεί γρηγορότερα απ την σκιά του), ώστε να αντιμετωπίζει τυχόν παρανόμους , όχι του Αμερικάνικου west βέβαια, αλλά της ορεινής Λευκάδος εν προκειμένω.
    Διότι και η ανάδειξη ατόμων μέσα απ το πλήθος, υπάγεται και αυτή στον στατιστικό κανόνα εκ του μεγέθους του πλήθους.
    Τελικά: Προσδιοριστικός παράγοντας της ασφάλειας των κυριολογικά ( επισητιστικής και ασφάλεια φύλαξης μαζί), είναι η ποσότητα η ένταση η διάρκεια της τσίκνας σε κάθε περιοχή.
    Για τούτο και το πραγματικό αίτημα των κατοίκων της ορεινής Λευκάδος δεν είναι τόσο ρεαλιστικό.

  2. θοδωρής Αραβανής
    21 Οκτωβρίου 2016 at 00:47 — Απάντηση

    Από χρόνια έχει αρχίσει και χρησιμοποιείται η λέξη ” συμπρωτεύουσα ” για το Νυδρί Λευκάδος.
    Στην ολότητα των συνειρμών του όρου
    ” Συμπρωτεύουσα το Νυδρί” ως σημαινόμενο ( το σημαίνον είναι το Νυδρί), σνιχνεύεται το παραπέμπων της σημειολογικής αυτής προσέγγισης , για την εγγεγραφή στο σημαίνον ( δηλαδή στο Νυδρί) και παραπέρα ιδιοτήτων που έχει η καθέδρα ( δηλαδή η πρωτεύουσα της Νήσου). Δηλαδή ιδιότητες ίδιες με την καθέδρα ( πρωτεύουσα) και ανάλογα πάντα λειτουργικά του μεγέθους της συμπρωτεύουσας , σχετικά με την πρωτεύουσα.
    Στην καθημερινότητα η κάθε ιδιότητα υπονοεί και την αντίστοιχη λειτουργία , για να εξυπηρετηθεί η αντίστοιχη ιδιότητα και η οργανική σύνδεση και αναγκαιότητα σύμβατότητας των λειτουργιών μετσξύ των ,δημιουργούν και το κρίσιμο μέγεθος της αναγκσίας να υπάρχει λειτουργικότητας .Έτσι δημιουργείται η πρώτη ποσοτική σώρευση , που με την σειρά της φαίρνει και την νέα ποιότητα , δηλαδή η μετατροπή του χωρίου σε συμπρωτεύουσα .
    Δεδομένου δε του περιορισμένου της κάθε λειτουργικής δυνατότητας ( το υπαρκτό δηλαδή του περιορισμένου των πόρων) -γιατί και η λειτουργικότητα για την εξυπηρέτηση των πολιτών ένσς κοινωνικός πόρος είναι- δεδομένου λοιπόν του περιορισμένου των διαθεσίμων πόρων ώς φυσικός νόμος, και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κατασκευσσμένες ( τονίζω ..κατασκευασμένες) σημειωτικά οι νέες σημειολογικά οντότητες, για τούτο αποσούμε πόρους απ όπου βρούμε προσφορότερο και ευκολότερο και τους κατευθύνουμε για την ικανοποίηση των αναγκών της κατασκευασθείσης νέας σημειολογικής ποσότητας. Και εφ όσον μετά την κύρια ποσότητα (πρωτεύουσα) υπάρχει κσι η κστασκευασθείσα συμπρωτεύουσα, για τούτο οι αποσπόμενοι πόροι πρέπει κα κατευθυνθούν και κστευθύνονται εν προκειμένω στην ικανοποίηση των κριτηρίων που πρέπει να ικανοποιοούν οι λειτουργικές εργαλιακότητες της συμπρωτεύουσας.
    Το σημειολογικό έτσι πσίγνιο ώς μεταβατική συνεκτικότητα ( δηλαδή εσωτερική εννοιολογική συνοχή ) του παιγνίου ,
    ( σημαίνον, σημαινόμενο, παραπέμπων ) ολοκληρώνεται.!!!
    Και έχουν περάσει πολλά πλέον χρόνια που πέθανε ο Φερντινάντ ντε Σωσύρ ( ο θεωρούμενος πρωτοπόρος της σημειολογίσε) αλλά πρί 1έως 2 χρόνια έφυγε και απ την ζωή και ο Ιταλός σημειολόγος Ουμπέρτο Έκο, μήπως και μας διαλεύκαναν έστω στο ελάχιστο, τις μεταβατικότητες μέσα σε συτό το σημειολογικό παίγνιο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.