HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Τηλυκράτης τιμάει τους Χριστοβασίλη, Πετράκη και Γκλασμάνη

Ο Τηλυκράτης τιμάει τους Χριστοβασίλη, Πετράκη και Γκλασμάνη

Την Τετάρτη 10/5 και ώρα 17:00 μμ θα έρθει ο “Άγιαξ της Ηπείρου” να αγωνιστεί στη Λευκάδα απέναντι στον Τηλυκράτη, σε ένα μεγάλο φιλικό παιχνίδι, μέρος των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια Ιστορίας των “Κυανέρυθρων”.

Στα πλαίσια αυτού του σπουδαίου φιλικού απέναντι σε μια ομάδα superleague, που φέτος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Ευρώπη, θα γίνουν κάποιες τιμητικές διακρίσεις σε ορισμένα πρόσωπα.

Θα βραβευτεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, κ. Γιώργος Χριστοβασίλης, ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Πετράκης και ένας πρόσωπο που το όνομα του συνδέει και τις δύο ομάδες ο Αλφρέδος Γκλασμάνης, που έχει θητεύσει και στον Τηλυκράτη ως παίχτης προπονητής.

Πηγή: lefkadasportnews.gr

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα: Δράσεις και αποδράσεις (Trailer)
Επομενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση: Λευκαδίτες στην υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων (ανανέωση)

1 Σχόλιο

  1. θοδωρής Αραβανής
    10 Μαΐου 2017 at 00:42 — Απάντηση

    Από την ιστορική ομάδα των Ιωαννίνων τον ΠΑΣ Αγιαξ της Ηπείρου, την δεκαετία τιυ 1970 πέρασαν εξαίσιοι ποδοσφαιριστές .
    Με κύρια αναφορά και τότε στις μεταγραφές από το εξωτερικό , η πρώτη αγορά που άνοιξε μαζικότερα ήταν της Νοτίου και Λατινικής Αμερικής.
    Ήταν ένα διαφορετικό χρώμα του επσρχιακού τότε ποδοσφαίρου , που οι ομάδες ( της επαρχίας ) προσπαθούσαν τότε να ανταγωνιστούν όσο γινόνταν το καθιερωμένο τότε ΠΟΚ της πρωτεύουσας. Και οι φίλαθλοι των επαρχιακών ομάδων γέμιζαν τα γήπεδα . Ο ΠΑΣ Άγιαξ της Ηπείρου για κάποια εποχή και με την προσθήκη των παιχτών εκ της Νοτίου Αμερικής Γκλασμάνη , Κοντογιωργάκη , Αλβαρέζ , μπορεί και άλλους πιυ δεν υοάρχουν στην μνήμη τώρα, ήταν μια ισχυρή και υπολογίσιμη αρκετά ομάδα του Ελληνικού πρωταθλήματος.Και για κάποια χρόνια η ισχυρότερη επαρχιακή ομάδα πλήν των Μεγάλων λεγομένων ομάδων του ΠΟΚ και ένα διάστημα της Θεσσαλονίκης.
    Βασικός παίχτης εκείνα τα χρόνια του Παναθηνα”ι’κού , αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια ποδοσφαιρικής αξίας στον τότε ΠΑΣ των Ιωαννίνων και στην ποδισφαιρική αξία και το ήθος μέσα στο γήπεδο των παιχτών ( του ΠΑΣ) εκείνη την εποχή από την Νότιο Αμερική. Τονίζοντας ιδιαίτερα την παρουσία του Αλβαρέζ ( χωρίς να υστερεί κάποιος) με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες το 1977 και ύστερα από την μεταγραφή του Αλβαρέζ στον Πανσθηνα’ι’κό.
    Τον οποίο Παναθηνα’ι’κό βοήθησε αφάνταστα ο Αλβαρέζ;, να κερδίσει το ντάμπλ το 1977, κστά την ομολογία του παραπάνω Έλληνα συμπαίκτη του. Και χαρακτηρίζοντας τον Αλβαρέζ ώς έναν από τους τρείς καλύτερους και με σταθερή απόδοση αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Ελλάδα. Και μένοντας και στο φιλικό κλίμα κσι την συνενόηση που είχε ο Αλβαρέζ με όλους τιυς συμπαίκτες του .Αλλά και το φιλικό αθλητικό κλίμα που είχε με τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές.
    Και αυτό σε μια εποχή ( κατά την άποψη του ίδιου του Έλληνα ποδοσφαιριστή) που στο Ελληνικό ποδόσφαιρο οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είχαν αυξημένες
    αντιπαλότητες. Το κλίμα που έφερναν οι ποδισφαιριστές της Νοτίου Αμερικής ήταν κλίμα πιότερης ποδοσφαιρικής άμιλας και λιγώτερου ανταγωνισμού στο Ελληνικό ποδλοσφαιρο.
    Και σε αυτό το κλίμα ο ΠΑΣ των Ιωαννίνων με τους παίχτες του εκ της Νοτίου Αμερικής προσέφερε τα περισσότερα , κατ εκτίμηση του παλαίμαχιυ πλέον παίχτη του Παναθηναικού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.