HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟ τουρισμός δεν θα κρατηθεί μόνο με την φυσική ομορφιά του νησιού…

Ο τουρισμός δεν θα κρατηθεί μόνο με την φυσική ομορφιά του νησιού…

Αναγνώστρια μας έστειλε την παρακάτω επιστολή.

«Καλημέρα σας. Σήμερα επισκέφτηκα την παραλία του Κάστρου και αυτό που αντίκρισα ήταν το λιγότερο άσχημο. Σκουπίδια παντού, εκατοντάδες γόπες θαμμένες στην άμμο. Κατάφερα και μάζεψα σχεδόν μια σακούλα με πλαστικά ποτήρια, καλαμάκια, χαρτιά, μπουκάλια μπύρας, και κουτιά από τσιγάρα.

Οι Λευκαδίτες, η τοπική αρχή της Λευκάδας και πρωτίστως ο Δήμαρχος θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτήν την κατάσταση και κάπως θα πρέπει να κινητοποιηθούν. Δεν είναι ντροπή να πετάξεις τα σκουπίδια που άφησε ένας ανεύθυνος στην παραλία, ή καλύτερα να του κάνεις παρατήρηση και να τον υποχρεώσεις να τα πετάξει ο ίδιος. Επίσης δεν είναι δυνατόν, στο σημείο που υπάρχουν οι ξαπλώστρες η ιδιοκτήτρια να μην καθαρίζει την ακτή όσο περισσότερο μπορεί και να καθαρίζει μόνο το δικό της κομμάτι(αν το καθαρίζει).

Είμαι από τη Λευκάδα και λυπάμαι για όλο αυτό, αλλά ο τουρισμός δεν θα κρατηθεί μόνο με την φυσική ομορφιά του νησιού και τις υπέροχες θάλασσες. Θέλει και προσπάθεια από τους ίδιους τους ντόπιους, την τοπική αρχή και τον Δήμαρχο.

Και για να σας δώσω ένα παράδειγμα, στην παραλία Ζαγκα της Κορώνης που έχει έκταση περίπου 4 χιλιόμετρα δεν υπάρχει ούτε ένα σκουπιδάκι. Οπότε καταλαβαίνετε ότι πρέπει να κυριαρχήσει η εξής αντίληψη ” Είναι τόσο καθαρά, οπότε αν πετάξω το παραμικρό σκουπίδι θα είμαι ηλίθιος”»

Συγχαίρουμε την αναγνώστρια όχι μόνο για την προσπάθεια που έκανε να καθαρίσει ένα μέρος της παραλίας του Κάστρου αλλά κυρίως για τα υγιή αντανακλαστικά της. Αν μείνει λίγες μέρες ακόμα στην πόλη, ελλοχεύει ο κίνδυνος να συνηθίσει τη συνεχή βρωμιά, να μυρίσει την μπόχα που αποπνέουν τα σκουπίδια, όποτε οι γόπες στο Κάστρο να μοιάζουν… πταίσματα.

Προηγουμενο αρθρο
Εσπερινός και αρτοκλασία στο ξωκλήσι της Παναγίας Ελεούσας στον Άγιο Πέτρο
Επομενο αρθρο
Συμπαράσταση του Τηλυκράτη στον Μάκη Πεταλά και την οικογένεια του

1 Σχόλιο

  1. Αγγελος
    15 Αυγούστου 2019 at 21:44 — Απάντηση

    Ο τουρσμος στο νησι εχει πεθανει εδω κ καιρο…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.