HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΟ τρίτος είναι ο πατέρας!

Ο τρίτος είναι ο πατέρας!

Στην ενασχόληση μας με το διαδίκτυο τα τελευταία 5 χρόνια και ιδιαίτερα μετά τη δημοσίευση παλιών φωτογραφιών, έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με συγκινητικές ιστορίες.

Το διαδίκτυο είναι ένας ωκεανός και οι παλιές φωτογραφίες είναι ιστορία. Θύμισες, πρόσωπα αγαπημένα, τόποι και καταστάσεις ξεχασμένα… Τυχαία έρχεται μια παλιά φωτογραφία στην επιφάνεια και προκαλεί ρίγη συγκίνησης, ξυπνάει μνήμες, φέρνει κοντά μας πρόσωπα που δεν υπάρχουν στη ζωή.

Χτες το βράδυ δημοσιεύσαμε το άρθρο «Μνήμη του λαού μου σε λένε Πίνδο και σε λένε Άθω», και την παρακάτω φωτογραφία που αντλήσαμε από το διαδίκτυο. Σήμερα το πρωί ο αναγνώστης μας Στάθης Δουβίτσας (βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Βραδεμβούργο) αναγνώρισε τον πατέρα του Χρήστο Δουβίτσα στο πρόσωπο του 3ου εικονιζόμενου της φωτογραφίας.

2

«Ο τρίτος είναι ο πατέρας», έγραψε. Και εμείς βουρκώσαμε και υποκλιθήκαμε για μια ακόμα φορά.

Ο Χρήστος Δουβίτσας όπως μας δήλωσε ο γιος του, ήταν έφιππος σύνδεσμος στο 24ο Σύνταγμα. Έφτασε μέχρι τους Αγίους Σαράντα. Όταν έγινε ή κατάρρευση του μετώπου, μετέφερε με το άλογο του τον Αβέρωφ, που έγινε αργότερα υπουργός. Μαζί πήρε και τρία όπλα, μια αραβίδα* του υλικού, ένα μάουζερ και ένα περίστροφο μάρκας Σμιθ. Την αραβίδα την χρησιμοποίησε ο Γιαννούλης όταν εκτόπισε τους Γερμανούς στην κόκκινη εκκλησιά.

* είδος τουφεκιού.

Προηγουμενο αρθρο
Εικόνες από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 του Δημήτρη Χαρισιάδη
Επομενο αρθρο
Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.