Ο τρύγος άρχισε στην Εγκλουβή – Του Μίμη Κούρτη
Δειλά – δειλά ξεκίνησαν οι Γκλουβησάνοι τον τρύγο, κι αυτό γιατί τα αμπέλια έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά, λόγω των υγρών καιρικών συνθηκών.
0ι πρώτες κινήσεις γίνονται για την παρασκευή του κρασιού, που θα τους συντροφεύει όλο το χρόνο.
Έτσι και η οικογένεια Θερμού, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, στην αυλή τους σπιτιού της, έστησε κάδες, τρόκολα και μοντέρνο πατητήρι, όλα δηλαδή τα απαραίτητα για να βγει το φρέσκο κρασί.
Στο κατώι τα βαρέλια είναι έτοιμα για το γέμισμα.
Η ποιότητα του κρασιού τους είναι καταπληκτική (αμπέλια στον Ασώματο) και εκτός από προσωπική χρήση, κρασί μπορείς να πιεις και στο μαγαζί της Υπαπαντής,(μέλος της οικογένειας κι αυτή.)
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
1 Σχόλιο
Τα τσίπουρα τα πετάτε? Άμβυκας δεν υπάρχει για απόσταξη? Για το νέκταρ.