HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΟ Φάρος και η Αμμόγλωσσα

Ο Φάρος και η Αμμόγλωσσα

Το 1952 αναφέρει η λεζάντα, ότι τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες. Εμείς αντίθετα υποστηρίζουμε ότι πρέπει να εικονίζεται η αμμόγλωσσα και ο Φάρος του Κάστρου, αρκετά χρόνια αργότερα.

48

Όπως παρατηρούμε στα δεξιά μετά τον τοίχο δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Αντίθετα στα αριστερά έχει μπαζωθεί μεγάλο μέρος των ερειπίων του Αγγλικού λιμανιού. Η βάρκες που εικονίζονται είναι από το καρνάγιο που υπήρχε στην περιοχή.

46

Το καφενείο που εικονίζεται απέναντι κοντά στην ομόγλωσσα ήταν το γνωστό καφενείο του «Κομπίτση». Πρέπει να παρέμεινε σ’ αυτή τη θέση μέχρι σχεδόν το τέλος της δεκαετίας του ’60. Δεν είχε σχέση μ’ αυτό που ονομάζουμε σήμερα καφενείο. Δεν κάθονταν θαμώνες. Οι λουόμενοι αγόραζαν αναψυκτικά και τα έπιναν στην παραλία. Τότε υπήρχαν ντόπια αναψυκτικά, λεμονάδες και πορτοκαλάδες με το όνομα «ΖΕΝΙΘ».

Αυτός ο κύκλος που φαίνεται να οριοθετείται γύρω από την αμμογλωσσα είναι ψαράδες. Έφταναν στην αμμόγλωσσα πολύ νωρίς το πρωί, στο ξημέρωμα. Αργότερα, τα καλοκαίρια, όταν έφτανε ο κόσμος για κολύμπι, είχαν ήδη φύγει.

Τραβήξαμε τις φωτογραφίες σήμερα από το ίδιο σχεδόν σημείο.

48

dscn2946

46

dscn2958

Προηγουμενο αρθρο
Το 2ο χέρι της Αυγουστίνας!
Επομενο αρθρο
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από το μεσημέρι της Παρασκευής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.