HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ Χρήστος Άνθης για την εκλογή συμπαραστάτη του πολίτη

Ο Χρήστος Άνθης για την εκλογή συμπαραστάτη του πολίτη

clip_image002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Η εκλογή συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης ολοκληρώθηκε σήμερα επιτυχώς, εφόσον το Π.Σ. κατόρθωσε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία, όπως ο νόμος προβλέπει στο πρόσωπο της υποψήφιας που στήριζε η περιφερειακή αρχή.

Σε ότι μας αφορά, εμείς στηρίξαμε και στην πρώτη και στην δεύτερη εκλογή το προτεινόμενο πρόσωπο, με γνώμονα το παρακάτω σκεπτικό:
Ο νομοθέτης στον νόμο Καλλικράτη προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή, που σημαίνει με απλά λόγια, ότι θα πρέπει το προτεινόμενο πρόσωπο να υπερψηφισθεί από την πλειοψηφία και ένα μεγάλο μέρος της μειοψηφίας. Σε διαφορετική περίπτωση ο θεσμός δεν λειτουργεί, όπως έγινε στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή.
Η παράταξή μας συνεπής στα όσα εξήγγειλε προεκλογικά και με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών των Ιονίων, από την πρώτη στιγμή ζήτησε να υπάρξουν οι σχετικές προσυνεννοήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί, όχι μόνο η αυξημένη πλειοψηφία αλλά και η αξιοκρατία ως προς την επιλογή.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες ψήφησαν τον νόμο Καλλικράτη, δυστυχώς τον στέρησαν από το αίτημα των Ελλήνων πολιτών για αξιοκρατία, Ισονομία και ισοπολιτεία.
Σήμερα που ο Ελληνικός λαός, έδωσε άλλη εντολή αλλάζοντας την κυβέρνηση της χώρας, αναμένει η αξιοκρατία να γίνει πράξη σε κάθε επιλογή θεσμικών προσώπων.
Θεωρούμε ότι η Τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει και οφείλει να είναι πρωτοπόρα σε αυτό, ανεξάρτητα αν έχει προλάβει ή όχι, η νομοθετική εξουσία του κράτους να αλλάξει την νοοτροπία, επιλογής ημετέρων.
Όσοι από εμάς στη τοπική αυτοδιοίκηση δεν το έχουμε πράξει έχουμε ακεραία την ευθύνη, ειδικότερα μάλιστα και στην περίπτωση που ο ιδεολογικός και πολιτικός μας αγώνας, πριν την εκλογή μας βασιζόταν σε αυτές τις αρχές.
Εμείς δώσαμε με την ψήφο μας, συμπαραστάτη του πολίτη στους πολίτες των Ιονίων Νήσων και δεν θυσιάσαμε τον θεσμό στο πείσμα μιας πεπατημένης, αναχρονιστικής και άκρως επικίνδυνης, αντίληψης που λέει ότι « Οι ημέτεροι είναι και οι καλύτεροι ».
Δεν κρυφτήκαμε, δεν ψηφίσαμε λευκό, δεν απουσιάσαμε. Συμμετείχαμε θετικά, σε κάτι που θέλαμε να γινόταν διαφορετικά, πιστεύοντας ότι ο λαός δεν θα στερηθεί αυτό που του ανήκει, αλλά και οι έχοντες την ευθύνη, θα αναλογιστούν την ανάγκη επιτέλους, να σταθούν πάνω από τις αδυναμίες και περιχαρακώσεις που έφεραν την χώρα μας στην σημερινή κατάντια.
Δεν συμβιβαστήκαμε αναθεωρώντας τις αρχές τις ιδεολογικής μας αντίληψης, για τον τρόπο επιλογής θεσμικών προσώπων, απλά διαλέξαμε το συμφέρον του πολίτη και είμαστε εδώ να αγωνιστούμε προκειμένου η αξιοκρατία να γίνει ΝΟΜΟΣ, αλλά και ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ στην χώρα μας.

Για την παράταξη

Ο Επικεφαλής

Χρήστος Άνθης

Προηγουμενο αρθρο
Παιχνίδια και… Παιγνίδια - Γυαλένιες και Γυαλενάκια
Επομενο αρθρο
Τελικός ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.