HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ Χρήστος Άνθης για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κέρκυρα

Ο Χρήστος Άνθης για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κέρκυρα

clip_image002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κέρκυρα τις ημέρες της εορτής του Πολιούχου του νησιού Αγίου Σπυρίδωνα απετέλεσε για όλους τους Κερκυραίους αλλά και τους πολίτες των Ιονίων Νήσων ύψιστη τιμή και ιδιαίτερη χαρά που είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε εκ του σύνεγγυς την μεγαλύτερη προσωπικότητα της Ορθοδοξίας παγκοσμίως , ειδικότερα σε αυτές τις δύσκολες περιόδους της Εθνικής μας υπόστασης.

Η Μητρόπολη Κέρκυρας με τον μητροπολίτη και σύσσωμο τον κλήρο, οι τοπικοί θεσμικοί παράγοντες, Περιφέρεια και Δήμος, σωματεία, Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, αλλά και σύσσωμος ο λαός του νησιού Τον τίμησαν με αξιοπρέπεια και σύνεση όπως άλλωστε αρμόζει στον υψηλό προσκεκλημένο μας, αλλά και στην πολιτιστική, πολιτισμική και θρησκευτική μας παράδοση.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης άφησε σε όλους μας τις άριστες των εντυπώσεων στις ομιλίες του, στις επισκέψεις του , στις επαφές του με το πλήθος και τους θεσμικούς φορείς.
Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε την έλλειψη παρουσίας της Κυβέρνησης αλλά και των κεντρικών ΜΜΕ στην έλευση μιας τόσο σημαντικής προσωπικότητας.
Μας δημιουργούνται πολλά ερωτήματα όσον αφορά την εσκεμμένη και με προσβλητικό τρόπο από πλευράς κυβέρνησης υποβάθμισης του γεγονότος αυτού.
Θεωρώντας ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία ή εκ παραδρομής επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1. Η κυβέρνηση όφειλε να εκπροσωπείται τις ημέρες αυτές στην Κέρκυρα με παρουσία τριών τουλάχιστον Υπουργών πρώτης βαθμίδας, ή και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ειδικότερα αυτές τις περιόδους που η Εθνική μας υπόσταση διακυβεύεται και που η ορθοδοξία στα Βαλκάνια αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα διαπραγματευτικά μας χαρτιά.
2. Τα κεντρικά ΜΜΕ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, όφειλαν να καλύψουν το γεγονός, πράγμα άλλωστε που θα γινόταν αν και εφόσον είχαμε έλευση υψηλών κυβερνητικών στελεχών ή του πρωθυπουργού.
3. Γνωρίζουμε ότι είχαν πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση της έλευσης και του προγράμματος μήνες πριν το γεγονός και αδιαφόρησαν προκλητικά.
4. Η εσκεμμένη ανθελληνική και άκρως προσβλητική λειτουργία Κυβέρνησης και κεντρικής εμβέλειας ΜΜΕ που κάνουν χρήση των Ελληνικών συχνοτήτων, είναι σαφές ότι έχει συγκεκριμένο υπόβαθρο και κίνητρο.

Μετά από αυτά εμείς διατυπώνουμε το παρακάτω ερωτήματα .

Υπήρχε εντολή εξωθεσμικών κέντρων στην Ελληνική κυβέρνηση να υποβαθμίσει το γεγονός;;;
Εντάσσεται η συγκεκριμένη λειτουργία στο κρυφό μνημόνιο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ που συνεχίζεται από εποχής Σημίτη;
Θεωρήθηκε από τους εντολοδόχους μας ότι η απόδοση τιμής στην κορυφαία προσωπικότητα της Ορθοδοξίας από πλευράς κυβέρνησης δεν συνάδει με τα σχέδια που επεξεργάζονται και αφορούν την κατάργηση και τον μηδενισμό οποιασδήποτε εθνικής και θρησκευτικής μας συνείδησης;;;
Υπάρχει Ελληνικό Υπουργείο εξωτερικών και τι λέει για όλα αυτά;;;;
Μας είναι αδιανόητο καθημερινά να ακούμε πόσο επικίνδυνοι είναι οι άλλοι και πόσο καλοί είσαστε εσείς που κυβερνάτε και να ενεργείται κατά τέτοιον ιταμό και απαράδεκτο εθνικά και πολιτικά τρόπο.
Η ενέργειά σας αυτή θεωρούμε ότι είναι μέρος σχεδίου το οποίο σε ότι μας αφορά θα μας βρείτε απέναντι σε όλα τα επίπεδα. Λυπούμαστε πραγματικά, που για άλλη μια φορά δεν έχετε καμία σχέση με αυτά που ο λαός σας πρεσβεύει, βούλεται και επιθυμεί.

Για την παράταξη

Ο Επικεφαλής

Χρήστος Άνθης

Προηγουμενο αρθρο
Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση στην Κεντρική Πλατεία της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Η τελευταία συνέντευξη της Εύης Βουτσινά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.