HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ Χρήστος Άνθης για τη θετική ψήφο στον προϋπολογισμού της ΠΙΝ 2015

Ο Χρήστος Άνθης για τη θετική ψήφο στον προϋπολογισμού της ΠΙΝ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παράταξη μας στο περιφερειακό συμβούλιο της 09/11/2014 με θέμα « έγκριση προϋπολογισμού 2015» έδωσε θετική ψήφο με το παρακάτω σκεπτικό.

1. Ο προϋπολογισμός αποτελεί εργαλείο δουλειάς για τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικότερα κάτω από τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες. Η δική μας πολιτική λειτουργία εδράζεται σε μια άλλη λογική από αυτή της πεπατημένης . Εδράζεται στην λογική της κοινής προσπάθειας, που στοχεύει στην ανακούφιση των πολιτών και στην εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος και όχι της στείρας άρνησης και του πολιτικού καιροσκοπισμού.

2. Η πεπατημένη και οι λειτουργίες της κεντρικής εξουσίας δεν αποτελούν για εμάς πρότυπα καθότι αυτά ρήμαξαν την χώρα. Με αυτό το σκεπτικό αρνηθήκαμε να λειτουργήσουμε ως αντιπολίτευση του Ελληνικού Κοινοβουλίου που αναθεματίζει με σωρεία επιθέτων και με ξύλινη γλώσσα τα τελευταία 30 χρόνια τον προϋπολογισμό που φέρνει η κυβέρνηση η οποία με την σειρά της ισχυρίζεται ότι θα σώσει την χώρα και τους πολίτες ως ικανότερη και σοφότερη πάντων.

3. Ψηφίσαμε ένα προϋπολογισμό για να δώσουμε στην νεοεκλεγείσα περιφερειακή αρχή, όλες τις δυνατότητες και το χρόνο να δουλέψει, για να μπορέσουμε και εμείς με την σειρά μας, να κρίνουμε το έργο της και αναλόγως να προτείνουμε, ή αντιπροτείνουμε, ή αναδείξουμε ενδεχόμενες αδυναμίες, καθυστερήσεις, ή και αστοχίες. Ψηφίσαμε για να κρίνουμε, δεν απορρίψαμε για να ωφεληθούμε πολιτικά.

4. Ο προϋπολογισμός κατά την διάρκεια του χρόνου μπορεί άπειρες φορές να αναμορφωθεί και να επικαιροποιηθεί όταν προκύψουν ανάγκες, έσοδα, επιχορηγήσεις, ή ενδεχομένως και αλλαγή πολιτικής πλεύσης. Ως εκ τούτου, όλα είναι σχετικά στην καταρχήν διαμόρφωσή του. Πέραν βεβαίως της κατά νόμο ισοσκέλισης του.

5. Οι χρηματοδοτήσεις είναι από το κεντρικό κράτος και ως εκ τούτου, τα προϋπολογισθέντα ποσά δεν είναι διασφαλισμένα. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια αυτό το γεγονός πήρε τραγικές διαστάσεις όταν από τα ποσά που είχαμε υπολογίσει και που ο νόμος ορίζει μας απέδιδαν μόνο και μετά βίας το 1/10.

6. Σε ότι μας αφορά πιστεύουμε ότι πρώτος και κύριος στόχος του προϋπολογισμού, εδώ που έχουμε φτάσει ως κοινωνία, θα πρέπει να είναι η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, από την αδυναμία να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες επιβίωσης. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια και τα εξαγγελλόμενα Φαραωνικά έργα, αποτελούν τραγικό παρελθόν, που άλλωστε ευθύνεται απολύτως για την σημερινή μας εξαθλίωση.

Ερμηνεύοντας τους αριθμούς και τους κωδικούς, αλλά ακούγοντας και τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη, για τον ανθρωπιστικό παράγοντα που θα ληφθεί υπόψη, υπερψηφίσαμε και αναμένουμε να δούμε την πορεία του και την εκτέλεσή του στην πράξη.

Για την παράταξη

Χρήστος Άνθης

Προηγουμενο αρθρο
Πρέπει στο νοσοκομείο Λευκάδας να λειτουργεί ειδική οδοντιατρική μονάδα ΑΜΕΑ;
Επομενο αρθρο
Το γινάτι βγάζει Γιάννα - Της Ρέας Βιτάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.