HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟ Χρήστος Κούτρας μας ξεναγεί στο καταπράσινο νησί της Λευκάδας

Ο Χρήστος Κούτρας μας ξεναγεί στο καταπράσινο νησί της Λευκάδας

Δέκα χρόνια τώρα, φίλοι που την είχαν επισκεφθεί ή άλλοι με καταγωγή από τη Λευκάδα μου μιλούσαν για το νησί, αλλά δεν έτυχε να το επιλέξω για τις καλοκαιρινές μου διακοπές, παρά τις συνεχείς προσκλήσεις τους! Μέγα λάθος!

Γράφει ο Χρήστος Κούτρας

Για να ταξιδέψετε εκεί, δεν χρειάζεται να κλείσετε εισιτήρια με κάποιο καράβι διότι, μαζί με την Εύβοια, είναι τα δύο μοναδικά νησιά στην Ελλάδα στα οποία η πρόσβαση γίνεται οδικώς, μέσω της πλωτής γέφυρας που την ενώνει με την Αιτωλοακαρνανία. Σε 4,5 ώρες βρίσκεστε από την Αθήνα στο καταπράσινο νησί του Ιονίου και η περιπέτεια ξεκινά!

Επιλέξαμε να μείνουμε στη Νικιάνα, (παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται δίπλα στην πόλη της Λευκάδας) στις καταπληκτικές βίλες Pearl Mansions με τις ξεχωριστές ανέσεις και την καταπληκτική θέα, τις οποίες κλείσαμε μέσω του Travelstaytion.com.

Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο σίγουρα, είναι οι θάλασσες! Καταγάλανα νερά και εξωτικά σκηνικά που σε εντυπωσιάζουν και σε κάνουν να εκτιμάς ακόμα περισσότερο τον τόπο αυτό. Το να πάτε σε κάποιες από τις δημοφιλείς παραλίες όπως τον Μύλο, η πρόσβαση δεν είναι τόσο εύκολη γιατί τις ημέρες που έχει μποφόρ δεν κυκλοφορεί κανένα καραβάκι για να σας οδηγήσει εκεί, αλλά περπατάτε μέσα από ένα στενό μονοπάτι τον λόφο που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Νικήτα!

Εκείνη τη στιγμή θα μνημονεύσετε τις ώρες που σπαταλήσατε στο διάδρομο του γυμναστηρίου και ενίσχυσαν τη φυσική σας κατάσταση, γιατί η διαδρομή σε συνδυασμό με τη ζέστη είναι αρκετά κουραστική! Το αποτέλεσμα όμως σας αποζημιώνει γιατί τη λευκή της άμμο και τα κρυστάλλινα νερά, δεν τα συναντάτε συχνά!

Πολύ πιο εύκολα θα πάτε στο Αγιοφύλλι, στο Κάθισμα και στο Πόρτο Κατσίκι με τον αυτοκινητόδρομο να σας οδηγεί πολύ κοντά στις δυο διάσημες παραλίες με το φυσικό μαγευτικό τοπίο, στις οποίες θα απολαύσετε τα ωραιότερα μπάνια της ζωής σας!

Φρέσκα θαλασσινά θα βρείτε σε όλο το νησί με τους κατοίκους να έχουν ξεχωριστή ευγένεια απέναντι στους τουρίστες!

Για τη νυχτερινή σας διασκέδαση μπορείτε να βγείτε στη Λευκάδα ή στο Νυδρί όπου θα βρείτε πολλά μπαράκια για κοκτέιλ και ποτό! Αξίζει μια επίσκεψη και στο ορεινό παραδοσιακό χωριό Καρυά. Αν είστε ήδη χορτάτοι, όταν βρεθείτε στην πλατεία με τα αμέτρητα τραπεζάκια και τα ψητοπωλεία, όπως εμείς, να φάτε έστω λίγη πορτοκαλόπιτα ή καρυδόπιτα με παγωτό στη Ράνια, που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Από την πρώτη μέρα που επισκέφτηκα τη Λευκάδα φίλοι που είδαν ότι είμαι εκεί μέσα από τις φωτογραφίες μου στα social media μου έστελναν ένα συγκεκριμένο μήνυμα! Είκοσι διαφορετικά άτομα, όλοι την ίδια πρόταση λες και ήταν συνεννοημένοι! «Μην ξεχάσετε να πάτε στο χωριό Εξάνθεια, στη Ράχη!» Σκεφτήκαμε ότι δεν ήταν τυχαίο όλο αυτό και αποφασίσαμε να πάμε! Είχαν δίκιο!

Το χωριό βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού, σε υψόμετρο 600 μέτρων, κτισμένο αμφιθεατρικά στο βουνό, με το διάσημο καφέ- μεζεδοπωλείο, να έχει την ωραιότερη θέα, καταπληκτικά πιάτα και προς έκπληξή μας τις καλύτερες τιμές που έχουμε συναντήσει! Όσο για τα αλεξίπτωτα πλαγιάς, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από εσάς, την ώρα του καφέ ή του φαγητού; Σε συνδυασμό με το τοπίο σας βοηθούν να βγάλετε τις εντυπωσιακότερες φωτογραφίες όλων των διακοπών σας!

Ανυπομονώ να έρθει το επόμενο καλοκαίρι που σίγουρα θα ξανακάνω ένα πέρασμα από την υπέροχη Λευκάδα! Το ίδιο προτείνω και σε εσάς!

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ: Το ποίημα γεννιέται πάντα από μια πληγή
Επομενο αρθρο
Πλήθος κόσμου στον Εσπερινό και τη λιτάνευση του Επιταφίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νυδρί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.