HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ Χριστουγεννιάτικος χορός του Συνδέσμου Δρυμωνιωτών

Ο Χριστουγεννιάτικος χορός του Συνδέσμου Δρυμωνιωτών

Της Πηνελόπης Κοψιδά

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο χορός του Συνδέσμου των απανταχού Δρυμωνιωτών. Ήταν η πρώτη συνάντηση μετά από κάποια χρόνια απραξίας του Συλλόγου μας και ακολούθησε λίγες μέρες μετά από την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η συμμετοχή των Δρυμωνιωτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας έτσι τη λαχτάρα και τη θέλησή τους να ξανασυναντηθούν και να διασκεδάσουν όλοι μαζί, αλλά και να επαναδραστηριοποιηθούν και να λειτουργήσουν συλλογικά, κάτω από την «ομπρέλα» του Συνδέσμου μας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θωμάς Φέτσης με μια σύντομη ομιλία, στην οποία εξέφρασε τη χαρά του για αυτή την άμεση ανταπόκριση των συγχωριανών στο κάλεσμα. Συνέχισε με μια αναφορά στην 40χρονη πορεία και τις δραστηριότητες του συλλόγου, που κατέκτησε, επάξια, κορυφαία θέση στα λευκαδίτικα σωματεία. Αναφέρθηκε στα τρέχοντα προβλήματα του χωριού και τα μελλοντικά σχέδια του συλλόγου, προσκαλώντας όλους να βοηθήσουν με τις γνώσεις και τις ιδέες τους.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου της κοινότητας Δρυμώνα, Σπύρου Δ. Φίλιππα. Αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ύπαρξης των τοπικών συλλόγων, ειδικά στις μέρες της ανθρωπιστικής κρίσης και των πληθυσμιακών ανακατατάξεων που διανύουμε, ως θεματοφύλακες αξιών και παραδόσεων. Επίσης αναφέρθηκε στους σκοπούς ύπαρξης του Συνδέσμου όπως αυτοί αναφέρονται στο καταστατικό της ίδρυσής του. Επεσήμανε την πρόθεσή του να σταθεί πάντα αρωγός σε κάθε έργο του συλλόγου ωφέλιμο για το χωριό μας και έκλεισε με την πεποίθηση ότι αδελφωμένοι πλέον και αγαπημένοι οι Δρυμωνιώτες θα καταφέρουν πολλά.

Το κλίμα στη συνάντηση ήταν εξαιρετικά ζεστό. Πολλοί συγχωριανοί, φίλοι, ακόμα και συγγενείς, συναντήθηκαν μετά από αρκετά χρόνια. Συναισθήματα χαράς, αλλά και δάκρυα συγκίνησης, που αναμείχθηκαν με την εορταστική και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, έδωσαν τον τόνο στο αντάμωμα αυτό των Δρυμωνιωτών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων κ. Θεόφιλος Λογοθέτης, καθώς επίσης και ο γνωστός, ταλαντούχος και εξαιρετικά αγαπητός στο κοινό ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος, φίλος του συγχωριανού μας Σπύρου Ζ. Φίλιππα.

Οι Δρυμωνιώτες διασκέδασαν μέσα σε ένα όμορφο και ζεστό κλίμα, ανακαλώντας μνήμες, γεγονότα και αστεία του χωριού μας, τραγουδώντας και χορεύοντας μέχρι αργά, ξημερώματα της Κυριακής.

Και του χρόνου!

Καλές γιορτές με υγεία για όλους!

Προηγουμενο αρθρο
Σκιαγράφηση της κοινωνίας της Λευκάδας από την Ενετοκρατία ως τον Μεσοπόλεμο
Επομενο αρθρο
Εορτή του Αγίου Διονυσίου στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.