HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠάσχα στη Λευκάδα, στην Πλατεία Μαρκά

Πάσχα στη Λευκάδα, στην Πλατεία Μαρκά

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Λευκάδας άφησαν καλές εντυπώσεις παρότι έγιναν για πρώτη χρονιά και μάλιστα οργανώθηκαν την τελευταία στιγμή. Σαν ιδέα και σαν προσπάθεια είναι αξιέπαινες και δημιουργούν ένα καλό προηγούμενο. Η λειτουργία του παγοδρόμιου βοήθησε ώστε να γίνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν από το Επιμελητήριο το οποίο ετοιμάζεται και για Πασχαλινές εκπλήξεις.

Το Πάσχα λοιπόν θα βρεθούμε όλοι στο Μαρκά. Η όμορφη πλατεία της πόλης θα είναι το πεδίο δράσης του Επιμελητήριου αυτή τη φορά.

Καταλάβατε όλοι φαντάζομαι ποιος είχε την ιδέα και ποιος θα αναλάβει να πραγματοποιήσει την Πασχαλινή ατραξιόν στο Μαρκά. Δεν είναι άλλος από τον Πάνο Φέξη.

-Για την μεγάλη Παρασκευή ο χώρος της πλατείας θα «ντυθεί» με διακριτικό «κατανυκτικό διάκοσμο» για την περιφορά των επιταφίων.

-Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί με την πρώτη Ανάσταση όλη η πλατεία του Μακρά, κτίρια, κολώνες, παρτέρια θα στολιστούν κατάλληλα. Η φιλαρμονική θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη βόλτα της στην κεντρική αγορά παιανίζοντας το «Εωθινό». Στην επιστροφή θα μπει στην πλατεία. Εκεί θα ρίξουμε το κομμάτι. Από όλα τα κτίρια που βρίσκονται απέναντι από την πλατεία, θα πεταχτούν μπότηδες, πνιάτες, και παδέλες. Το γνωστό έθιμο θα αναβιώσει με κάθε μεγαλοπρέπεια και με «χορταστική» διάρκεια. Ο χώρος δείχνει να είναι ο ιδανικότερος. Το κτίρια απέναντι από την πλατεία είναι όλα παραδοσιακά. Ο χώρος της πλατείας είναι μεγάλος, αρκετός να χωρέσει πολλούς θεατές. Το μοναδικής ομορφιάς κτίριο της βιβλιοθήκης κατάλληλα στολισμένο μπορεί να αποτελέσει την πιο όμορφη εικόνα.

-Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί στην πλατεία θα στηθούν σούβλες και τραπέζια για τον πασχαλινό οβελία.

Αυτές είναι αρχικές σκέψεις, οι οποίες στην πορεία και μέχρι την ολοκλήρωση ενδέχεται να τροποποιηθούν από τον αρχικό σχεδιασμό.

Προηγουμενο αρθρο
Οι θαλασσοσπηλιές του Ιονίου
Επομενο αρθρο
Εκδήλωση του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.