HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε ο άνθρωπος που δημιούργησε τη σοκολατοποιία ΙΟΝ

Πέθανε ο άνθρωπος που δημιούργησε τη σοκολατοποιία ΙΟΝ

O Γιάννης Κωτσιόπουλος που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, ήταν άνθρωπος χαμηλού προφίλ, σκληρά εργατικός, φιλικός και δημιουργικός.

Το 1930 μια παρέα φίλων οραματίζεται και δημιουργεί ένα εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην οδό Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο. Φιλοδοξία τους είναι να γίνουν σοκολατοποιοί.

Στη συνέχεια της ΙΟΝ Α.Ε. δημιουργείται και η εταιρεία NASKO A.E. με σκοπό την παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων. Επικεφαλής είναι οι Νασιόπουλος-Κωτσιόπουλος.

2

O Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο Γιώργος Καρκαζής πρώτα αδερφικοί φίλοι και μετά συγγενείς τη διοικούν από τις αρχές της δεκαετίας του ’50. Από τα Λιθοβούνια ο πρώτος και από τις Ρίζες Τεγέας της Αρκαδίας ο δεύτερος, σπούδασαν μαζί οικονομικές επιστήμες στην Αθήνα και ανέλαβαν την ευθύνη ανάπτυξης της εταιρείας, φέρνοντάς την ισχυρή στον 21ο αιώνα.

3

4

5

Πήρε το όνομά της από το «ίον το εύοσμο», το μενεξέ, πριν από 80 χρόνια. Παρά την ηλικία της, η σοκολατοποιία ΙΟΝ αποτελεί πολύφερνη νύφη στον κλάδο των τροφίμων, αφού διαθέτει και υγιή οικονομικά μεγέθη και ορισμένα από τα ισχυρότερα brands σοκολάτας και γλυκισμάτων.

6

7

O Γιάννης Κωτσιόπουλος που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, ήταν άνθρωπος χαμηλού προφίλ, σκληρά εργατικός, φιλικός και δημιουργικός. Τα χρήματα δεν ήταν το παν. Αυτό για το οποίο ζούσε και ανέπνεε ήταν μεγαλύτερο. Η γέννηση και η δημιουργία ενός κολοσσού με προϊόντα που όλου θα μπορούσαν να αγοράσουν. Όπως άλλωστε αναγράφεται και στο site της εταιρείας:

Η απόλυτη ποιότητα και αξιοπιστία είναι οι κύριοι στόχοι της ΙΟΝ σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, όπως:

στα προϊόντα που παράγει και διαθέτει
στην σχέση της με την αγορά (πελάτες και καταναλωτές)
στην σχέση της με τους εργαζομένους της
στην σχέση της με τους προμηθευτές της

Σκοπός της εταιρείας είναι η προσφορά προϊόντων απόλαυσης με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας ώστε ο καταναλωτής να συνεχίσει να έχει ως πρώτη του επιλογή το όνομα ΙΟΝ.

Πηγή: www.thetoc.gr

Προηγουμενο αρθρο
Η εξουσία ΣΥΡΙΖΑ – Γαλιατσάτου υποβαθμίζει τον θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου
Επομενο αρθρο
Οι ζημιές του σεισμού στη Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.