HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ«Πέταξε μύτη και μάγουλο» η αμμόγλωσσα;

«Πέταξε μύτη και μάγουλο» η αμμόγλωσσα;

Πολλές φορές έχουμε ασχοληθεί με την αμμόγλωσσα στα δυο χρόνια που βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της διάνοιξης και διαπλάτυνσης του διαύλου. Πάντα όμως για θέματα που είτε φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού είτε συμπεραίνονται. Κάποια φορά παλιότερα που χρειαστήκαμε πληροφορίες, μας δήλωσαν πως με βάση τη σύμβαση μόνο η Περιφέρεια μπορεί να παρέχει πληροφορίες.

Τον ενδιαφέρον όλων μας στη Λευκάδα για την άμμο και την αμμόγλωσσα είναι δικαιολογημένο. Είναι ο «θησαυρός» μας, η ταυτότητά μας, οι αναμνήσεις μας.

Το θέμα που θα θίξουμε σήμερα, μας το επισήμανε φίλος και αναγνώστης, πριν από καιρό. Γνωρίζει την αμμόγλωσσα και όλη την περιοχή της παραλίας του Κάστρου από πρώτο χέρι και από μικρό παιδάκι, αφού όντας χειμερινός κολυμβητής, βρίσκεται εκεί κάθε μέρα χειμώνα καλοκαίρι.

Μας τόνισε λοιπόν πως, όπως παρατήρησε τελευταία, παρά τα έργα που έχουν γίνει, συγκεντρώνεται εκ νέου άμμος στην αμμόγλωσσα. Με βάση τη λογική τα τρία «μπαστούνια» που δημιουργήθηκαν, έπρεπε να σταματούν και να συγκεντρώνουν κοντά τους την άμμο, εμποδίζοντας την να φτάσει στην αμμόγλωσσα.

DSC_1132

Στην αρχή δεν δώσαμε σημασία, επειδή εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε σε θέση να συμπεράνουμε κάτι τέτοιο, γιατί αραιά και που, πηγαίνουμε στην περιοχή. Όμως στο διάστημα που μεσολάβησε, αρκετοί γνωστοί και φίλοι μας το ανέφεραν ξανά και ξανά και μάλιστα κάποιοι με στωική διάθεση λέγοντας «δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη φύση».

Όταν φωτογραφίσαμε σήμερα το απόγευμα την αμμόγλωσσα από το Φάρο και απέναντι από το Κάστρο, λίγα πράγματα μπορέσαμε να καταλάβουμε. Μας προκάλεσε όμως εντύπωση όταν συγκρίναμε τις σημερινές φωτογραφίες με αυτές που είχε δημοσιεύσει ο διευθυντής της Μαρίνας κ. Δαλλός στις 21 Δεκέμβρη. Φαίνεται λοιπόν καθαρά και η «μύτη» της αμμόγλωσσας που σχηματίζεται και το μάγουλό της που και αυτό έχει σχηματιστεί!

DSC_1133

5

6

Ακόμα και τώρα που το γράφουμε, δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβαίνει, παρότι οι μαρτυρίες και οι φωτογραφίες συνηγορούν για το αντίθετο.
Μπορεί το έργο -που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη- να μην έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται και μακάρι. Μπορεί η συγκέντρωση της άμμου που φαίνεται, να είναι παροδική και για κάποιους λόγους να μην επαναληφθεί.

Μακάρι να έχουν άδικο οι φίλοι μας και όλα να βαίνουν καλώς! Το θέμα μας ξεπερνάει…

Προηγουμενο αρθρο
Στo σπίτι του ζωγράφου
Επομενο αρθρο
Χρηματοδότηση 389.644€ για τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων στις παραλίες της ΠΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.