HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠήρε το θρίλερ η Δόξα Λευκάδας (76-74 τον Ηρακλή)

Πήρε το θρίλερ η Δόξα Λευκάδας (76-74 τον Ηρακλή)

Νικήτρια στο ματς θρίλερ απέναντι στον Ηρακλή ήταν η ΔΟΞΑ Λευκάδας με 76-74. Μπορεί πριν από την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες να ήταν ισόβαθμες(η ΔΟΞΑ έχει ένα παιχνίδι λιγότερο), όμως όλοι λίγο πολύ περίμεναν τη νίκη των γηπεδούχων. Κανείς δεν πίστευε φυσικά ότι ο Ηρακλής είναι εύκολος αντίπαλος, όμως η ποιότητα του ρόστερ του Φώτη Τακιανού αλλά και η εμπειρία των παικτών του, ήταν αυτά που έδιναν το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι όμως από την αρχή έβαλαν δύσκολα στους Λευκαδίτες κι αυτό είχα σαν αποτέλεσμα να δούμε ένα παιχνίδι με έμφαση στην άμυνα που μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και το άστοχο σουτ του Μουρατίδη, τα πάντα ήταν ρευστά. Από την αρχή ο αγώνας ήταν αρκετά ισορροπημένος με τη ΔΟΞΑ να έχει το προβάδισμα στη πρώτη περίοδο, αλλά να μη μπορεί να ξεφύγει. Ο φιλοξενούμενος Ηρακλής πήρε ένα προβάδισμα στην αρχή του ματς με 0-5, όμως οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν. Πήραν το πάνω χέρι και το προβάδισμα, αλλά ένιωθαν την ανάσα των παικτών του Βαγγέλη Αλεξανδρή που δεν άφησαν τους παίκτες του Φώτη Τακιανού να αυξήσουν την υπέρ τους διαφορά, με συνέπεια στα πρώτα 10’ το σκορ να είναι 22-19.

Στη δεύτερη περίοδο η ΔΟΞΑ ξεκίνησε με ένα γρήγορο 4-0 και στη συνέχεια διεύρυνε το σερί της, όμως ο Ηρακλής παρέμεινε κοντά. Το μεγαλύτερο προβάδισμα του αγώνα για τους γηπεδούχους ήταν οι 8 πόντοι (37-29). Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους, που δέχθηκαν ένα σερί από τους φιλοξενούμενους για να φτάσει η διαφορά στο πόντο (39-38) στο 19’, και εν τέλει στη λήξη του ημιχρόνου να πάρουν και το προβάδισμα με 42-43 Στην επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια στα πρώτα λεπτά, με τη ΔΟΞΑ να είναι μπροστά χωρίς όμως να μπορεί να εξασφαλίσει ένα προβάδισμα ασφαλείας πριν τη τελευταία περίοδο. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 62-58.

Στη τελευταία περίοδο ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά και αιφνιδίασε τους γηπεδούχους που έμειναν πίσω στο σκορ ακόμα και με 6 πόντους. Οι άμυνες είχαν αρχίσει να σφίγγουν και ο εκνευρισμός να κάνει την εμφάνισή του. Ήταν βέβαιο πως όποια ομάδα ήταν πιο ψύχραιμη στο τέλος θα έπαιρνε και το ματς. Στη ρουλέτα των βολών οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι και εν τέλει κατάφεραν να κερδίσουν το παιχνίδι. Τελικό σκορ 76-74. Τέλος καλό όλα καλά τελικά για τη ΔΟΞΑ Λευκάδας και επιστροφή στις νίκες απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο και ανεβασμένο το τελευταίο καιρό αντίπαλο. Επιστρέφοντας στους διεκδικητές μιας θέσης για τα play off, οι παίκτες του Φώτη Τακιανού καλούνται πλέον να δώσουν μία από τις πιο δύσκολες εκτός έδρας μάχες τους τη φετινή χρονιά απέναντι στη πολύ δυνατή ομάδα της Κύμης.

Δεκάλεπτα: 22-19, 42-43, 62-58, 76-74
Διαιτητές: Παναγιώτου-Δαρλαμήτσος-Κωνσταντινόπουλος

Δόξα Λευκάδας (Τακιανός): Κανονίδης 19 (3), Χρυσόπουλος 5 (1), Μανούσος 7, Κέντζο 18 (1) , Καρύδας 19 (3), Τραϊανός 4, Τσαλδάρης, Βαγενάς, Κούτρας 2, Πετρόπουλος, Πεταλωτής.
Ηρακλής (Αλεξανδρής): Κοντόπουλος, Καραθανάσης, Ταραμάς, Α. Αποστολίδης, Γ. Αποστολίδης 13 (2), Κοθράς 14 (2), Καραγκιολίδης, Μουρατίδης, Χείλαρης 25 (2), Μπένας 8, Δέσπος 14.

πηγή: lefkadasportnews.gr

Προηγουμενο αρθρο
ΚΕΔΕ: Να αποσύρουν την τροπολογία-ντροπή – Επικίνδυνοι Ξανθός-Πολάκης για τη δημόσια Υγεία
Επομενο αρθρο
Έρωτας σαν «πορεία σε πάλλευκο χιόνι»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.