HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΠανηγυρίζει το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στους Σκάρους

Πανηγυρίζει το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στους Σκάρους

Πανηγυρίζει αύριο το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στους Σκάρους. Το Σάββατο το απόγευμα στο ναό τελέστηκε Εσπερινός και αρτοκλασία. Παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε, αρκετοί ήταν οι πιστοί που παραβρέθηκαν στον Εσπερινό, καθώς και ο βουλευτής κ. Καββαδας που έψαλε. Ο περιβάλλων χώρος είχε καθαριστεί και αποψιλωθεί και έδειχνε όλη την μεγαλοπρέπεια που αποπίνει παρελθόν και η πλούσια ιστορία του μοναστηριού.

Το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται πάνω από τη συνοικία Κολυβάτα του χωριού Αλέξανδρος, σ’ ένα απάνεμο καταπράσινο πλάτωμα, με απεριόριστη θέα προς το βορειοδυτικό κέντρο του νησιού.
Ιδρύθηκε ή ανακαινίσθηκε το 1611 και λειτούργησε ως κοινοβιακή Μονή, όπου εγκαταβίωσαν σημαντικές προσωπικότητες της τοπικής Εκκλησίας. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Ενετοκρατίας, οι κατακτητές αναγνώρισαν το δικαίωμα της Μονής να κατέχει σημαντική ακίνητη περιουσία και το δικαίωμα της εκμετάλλευσης του δάσους των Σκάρων, από μοναδικό είδος δρυός και άλλα είδη δέντρων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τέμπλο του, χρονολογούμενο από το 1724.

Διαβάστε για την ιστορία του Μοναστηριού: Το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στους Σκάρους

Προηγουμενο αρθρο
Χαλάζι κορόμηλο σε Εγκλουβή και Καρυά και λίγα χιόνια στο Περγαντή
Επομενο αρθρο
Στον Άη Γιώργη της Βόνιτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.