HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠαράδοση εικόνας της Φανερωμένης στο Σύλλογο Λευκαδίων Ηλιούπολης

Παράδοση εικόνας της Φανερωμένης στο Σύλλογο Λευκαδίων Ηλιούπολης

Με κάθε επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης τελετή για την παράδοση εκ μέρους της Μονής πιστού αντιγράφου της εικόνας της Φανερωμένης στο σύλλογο Λευκαδιων Ηλιούπολης «Η Φανερωμένη».

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η καθιερωμένη Κυριακάτικη λειτουργία στη Μονή Φανερωμένης και στη συνέχεια τελέστηκε από τον Σύλλογο αρτοκλασία. Κατά την παράδοση της εικόνας ο Ηγούμενος στην σύντομη ομιλία του, ανέφερε, ότι η Παναγία Φανερωμένη αποτελεί σημείο αναφοράς των απανταχού Λευκαδίων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης, Ευάγγελος Γεωργάκης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Θεόφιλο καθώς και τον Ηγούμενο της Μονής κ. Νικηφόρο για την προσφορά της εικόνας, τονίζοντας πως αποτελεί τιμή, ιδιαίτερα, για τους πρώτους Λευκαδίτες που εγκαταστάθηκαν στην Ηλιούπολη, οι οποίοι ποτέ δεν ξέχασαν τη Λευκάδα και πάντα συνέτρεχαν στη χάρη της Παναγίας Φανερωμένης σε χαρές και λύπες.

Μετά το πέρας της τελετής προσφέρθηκε καφές και άρτος στο Αρχονταρίκι της Μονής.
Παρευρέθηκαν εκτός από τον πρόεδρο του συλλόγου Λευκαδιων κ. Γεωργάκη, οι βουλευτές Αθανάσιος Καββαδάς και Γεώργιος Βλάχος, ο πρώην βουλευτής κ. Βεργίνης, ο πρόεδρος της Εταιρίας Λευκαδικών Μελετών κ. Μελάς, καθώς και ο Λευκαδίτης πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άγιας Παρασκευής κ. Βλάχος.

Η εικόνα αγιογραφήθηκε από τον μοναχό Αρσένιο.

Προηγουμενο αρθρο
ΔΙΕΚ Λευκάδας: εκδήλωση ενδιαφέροντος για εκπαιδευτές- νέες ειδικότητες
Επομενο αρθρο
Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Ο λαός δεν ξεχνά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.